29 dec. 2009

29/12 Skönt pass

Szalkais marathonprogram säger att jag kan stuva om lite så att det passar denna veckan med tanke på nyår och helgdagar. Nu vet jag inte hur mycket man får stuva om men jag kör en uppladdning för Sylvesterloppet på nyårsafton. Det är ju egentligen inget "speciellt" lopp men tävlingsmänniska som jag är så laddar jag ändå. Jag har saknat mina intervaller så idag passade jag på att ta tillfället i akt.

Körde först 30min styrka för hela kroppen och sedan blev det löpbandet. Jag körde tusingar enligt detta upplägget,2 x 4 x 1000m paus 1-2 min och seriepaus 3-4min. Drog igång och kände direkt att kroppen var på G. Jag varierade hastigheten och körde varannan intervall på 16km/h och varannan på 17km/h, i "pauserna" låg jag på 10km/h. Hade det ganska kämpigt på 17km/h men det fina med löpband är ju att man måste pressa hela tiden annars åker man ju av det. Det där med att minska hastigheten finns inte i min värld, det är bara att hänga med i tempot som är satt tills dom 1000 metrarna är avverkade, att öka är dock tillåtet i min värld.

Inför sista intervallen pausade jag 1min extra för att verkligen kunna ge allt. Drog upp löpbandet på 18km/h och dom sista 200m ökade jag till 21km/h. Löpbandet skakade så kraftigt att min iPhone ramlade ner på bandet som skickade iväg den rakt in i en träningsmaskin bakom. Jag har ett fodral i hårdplast så den höll som tur var.

Ingen risk att förfrysa pannan idag ;)

Något som slog mig idag är att den första intervallen är oftast den jobbigaste medan den sista nästan är den lättaste. Trots att jag låg på 18km/h på sista så var faktisk den första på 16km/h den värsta, märkligt!?

Distansen idag blev 12km och kroppen känns fortfarande kanon trots att jag nu springer mer än jag någonsin gjort. Vet inte vad det är som jag gör annorlunda men det är jätteroligt att det flyter på nu. Ska bli spännande att se hur fort jag kan springa på torsdag, det är bara 5,4km så jag ger järnet!!

4 kommentarer:

~●Helena Pettersson●~ sa...

*Håller tummarna för loppet på torsdag* :)

Anna sa...

Låter så underbart att allt känns kanon. Jag håller också tummarna för en monstertid imorgon.

anneliten sa...

Har aldrig ens funderat på att dra upp löpbandet till de hastigheterna - imponerande! Lycka till med loppet.

Daniel sa...

Helena - Tack!!! =)

Anna - Tack! Får väl se vad man kan göra på 5,4km. Lite udda distans men man ska nog inte underskatta den korta sträckan ;)
Vi ses kanske där?

anneliten - Tack! :) Nu kommer det gå riktigt bra med alla "lycka till" =)