3 jan. 2010

3/1 Kallt långpass


Termometern stod på -10 när jag gav mig ut över Söderslätt idag. Solen sken men det var mest en placeboeffekt och med den konstanta vinden som alltid råder här så blev det till att köra med neoprenskyddet idag.

Jag sprang rakt västerut idag för att hela tiden få vinden från sidan, jag ville inte förfrysa pannan som förra veckan. Jag passade mig dock från att springa över gränsen till Skånes Mordor även kallat Vellinge. Det finns en hel del läskiga typer där så det där stället passar jag mig för ;)


På Szalkais program stod det att jag kunde köra långpasset lite hårdare denna veckan om allt kändes bra. Visst kändes det bra i kroppen så jag drog på lite extra trots att jag tog det lugnt. Det blev 20km på 1:34:23, snitthastigheten blev 4:43 och medelpulsen 146bpm. Tyvärr flippade min iPod ut i kylan så jag fick inte registrerat mitt pass på Nike+, men min Garmin funkade toppen i det tuffa klimatet.


Totalt denna veckan blev det 47km löpning och 110min styrka. Lite mindre löpmängd än förra veckan men med mer kvalitet. Fick ju både till ett skönt intervallpass och även en snabbdistans i form av tävling. Såg att resultatet från tävlingen nu är publicerat och jag är väldigt imponerad av vinnartiden på 18:18, där ligger jag långt efter med mina 20:25......

4 kommentarer:

~●Helena Pettersson●~ sa...

Jag tror du skulle smyga lätt förbi alla läskiga typer när du har den där masken på dig, hjälp! ;P

Petra sa...

Vad är det för mask du har på dig :) Grattis till ett bra pass!

rosenblom sa...

-10 grader...

Löpband, Daniel, löpband... ;-)

Vill göra dig uppmärksam på att du noterade personbästa på halvmilen. Om man vill det...

Dina 20:25 på 5,4 ger 3:46/km och mot ditt listade pb (19:11) på 5km som ger 3:50/km.

Så... Grattis!

Daniel sa...

Helena - Jag skrämmer skiten ur dom med masken!! ;)

Petra - Det är en mask i neopren som jag brukar ha när jag åker skidor, funkar bra till löpning också :)

Rosenblom - Visst är det så!! Tack för du uppmärksammade detta.
Jag trodde 19:11 var PB på detta loppet men det var uträknat på tiderna efter min Garmin. Det officiella resutatet visar ju på en bättre tid :)

Borde ju bli 18:50 på 5km då!? :)