2 jan. 2010

2/1 Nyårslöften

Idag var det som vanligt på gymmet efter nyår, många nya ansikten. Det är lite lustigt med denna boomen som kommer nu och som sedan avtar efterhand. Många nyårslöften som spricker med andra ord. Snart lär det se ut så här på gymmet igen...


Jag gillar när det är lite folk på gymmet, tycker om och träna i lugn och ro utan alla som smäller i vikter hela tiden. Löpbanden räcker heller inte till nu när alla nyårslöftena ska infrias. Jag har inte riktigt förstått varför man går in på ett gym för att promenera 1 timme på löpband när det är en fin vinterdag med strålande sol ute? Mitt gym ligger bara ett stenkast från den fina Bokskogen så varför åker man inte dit och promenerar istället?

Själv har jag inga nyårslöften och brukar aldrig ha det heller, jag kör på som vanligt med nya mål och utmaningar istället. Staffan gav mig en idé i en av kommentarerna så nu har jag lagt till sub 19:00 på 5km som nytt mål, jag har också lagt till sub 3:15 på maran. Detta är inget nytt och jag har skrivit om det innan på bloggen.
Har ju dock inte klarat sub 3:30 än men jag tror att jag kan göra två flugor på smällen i år. Sub 40 på milen blir nog en svår nöt att knäcka men jag kommer göra ett försök redan i vår tror jag.
Det ser ut som det kommer bli ett spännande år utan löften men med nya mål!!

8 kommentarer:

Linda sa...

Låter smart att sätta upp mål istället för nyårslöften. Jag tar den idén och kommer sätta upp egna mål.
När ska du springa en mara igen?

Joel R sa...

Som sagt, jag ger dig till april för sub 40 ;-)

Ingmarie sa...

Jag skriver under på alla punkter! Om alla de där människorna inte tränar under resten av året, måste de komma och trängas nu? Likadant på badet.Men å andra sidan, kanske det blir någon mer som kommer på hur härligt det är att träna och det kanske är tack vare dessa "periodare" många gym överlever..Och GÅ på ett löpband. Jösses vad trist...Men å andra sidan (igen) är alternativet att de inte gör något alls så är det ju bättre.

Pernilla Hult sa...

Mål iställer för löften är så himla mycket bättre!

Sub 40 på milen tror jag att Du fixar!

~●Helena Pettersson●~ sa...

Håller med om det där med inga nyårslöften men nya mål! :) Jag hade inget nyårslöfte, men jag har ju glömt att hitta på nya mål! *funderar* ;o

Daniel sa...

Linda - Nästa mara är Stockholm Marathon den 5:e juni. Blir lite nyfiken på dina mål ;)

Joel - Hoppas hopppas!!! ;)

Ingmarie - Visst är det så, jag pratade med en av tränarna på gymmet och dom här som löser kort för hela året trots att dom bara dyker upp i januari är viktiga. Det kvittar ju dom hur många som är på gymmet rent fysiskt. Får dom bara in sina pengar så är dom glada :)

Pernilla - Mål är bra för man behöver inte få så dåligt samvete om man inte når upp till dom. ;)

Helena - Väntar med spänning på dina målsättningar ;)

anneliten sa...

Promenader på löpbandet - jag har också alltid undrat. Kan det bli tråkigare? Och kan man bli mer irriterad när man själv står i kö för ett ordentligt löppass på LÖP-bandet?

Daniel sa...

anneliten - Visst kan man bli irriterad. Tycker det är ok om man värmer upp med lite promenad innan styrketräningen men att promenera 1h när det finns andra i kö är inte helt ok. Som du skriver så är det ju ett LÖP-band ;)