31 dec. 2009

31/12 Lyckad avslutning!!!


Det var en riktigt krispig och kall morgon i Malmö när startskottet gick för årets sista lopp. Jag gick ut i ett tempo som kändes hårt men inte för hårt. Kroppen svarade bra och jag kunde ligga och pressa på hela tiden. Jag hade ingen tid som målsättning men eftersom dom bara hade tidtagning på dom 1o första så fick det bli målet. Med lite över 100 startande såg det dock tufft ut speciellt för mig som inte är någon riktig löpare. ;)

Banan var på 2,7km och man sprang 2 varv. Efter första varvet låg jag på en 13:e plats men jag såg att killarna framför mig började bli lite trötta vilket stärkte mig. Jag fortsatte att pressa på och kom förbi dom en efter en. Sedan var det bara att ösa så mycket det gick utan att förfrysa luftrören. Det kom en kille som en raket vid 5km men honom kunde jag inte hänga på för jag låg redan på max.


Jag avverkade dom 5,4 kilometerna på 20:25, jag lyckades med mitt mål och kom på en fin 7:e plats. Kilometertiderna blev 3:42 , 3:49 , 3:55 , 3:53 , 3:52 och dom sista 400 gick på 3:45. Det där var nog allt jag kunde få ur kroppen idag och jag var väldigt nöjd efteråt.


Vill passa på att önska alla bloggläsare ett riktigt gott nytt år!!! Tackar också för all fin stöttning jag fått här på bloggen och hoppas ni vill hänga med på nya äventyr även nästa år!!
Ikväll firar jag ett lyckat löparår med lite skumpa och jag tänker även förorena mig med några Dominikanska cigarrer. Host host!!!

17 kommentarer:

Pernilla Hult sa...

Grattis till ett kanonlopp! Du är sanslös!!! :)

Gott Nytt År!

Jag hänger med kommande år också.. Det vore ju dumt att inte göra det när Du sprider inspiration hela vägen hit till Uppsala.

Hälsa Sofie!

Janne sa...

Grattis till ett riktigt bra lopp!
Helt klart värt lite skumpa... :)

Och ett riktigt Gott Nytt År!

Dante9 sa...

Grattis till din 7de plats
är så imponerad.
Självklart kommer jag följa din
träning och dina lopp även nästa år.

Gott nytt år !!

Snorkkis sa...

Klart att du är en riktig löpare! Det bevisade du idag, som så många gånger tidigare. Grattis, och ett riktigt gott nytt år!

Blondinpappa sa...

Det kan aldrig vara nyttigt, det där med löpn... cigarrer! Kör så det ryker!

Anna sa...

Wohooo vad grym du är. 7.e plats av 100 det är ju superbra. Härligt avslut på 2009. Hur snabb kan du egentligen bli? Ska bli kul att se ditt löarår 2010. Gott nytt år och god fortsättning.

Daniel sa...

Tack för alla fina ord!!! =)
Önskar er en riktigt bra start på nya året!!

Miss Agda sa...

Och nöjd ska du vara! Sanslöst bra jobbat! Grattis!
GOTT NYTT 2010!

Ps: Svarade även på bloggen min, men det är först i februari jag åker till NY så lite måste jag vänta innan det är dags :)

Ingmarie sa...

GRATTIS! Tokbra! Trots att du inte sprang på julafton. ;-) Men var har ni gjort av snön? ;-)

Suzan sa...

wow! grymt jobbat!!!

o god fortsättning!

anneliten sa...

Jag är så grymt imponerad! Finns det någon hemlighet? Mer än hård träning och mystiska skor...

Staffan sa...

Toppen - vilken avslutning på 2009!! 19:11 på 5 km om jag räknade km-tiderna rätt, riktigt riktigt bra, vad har du gjort på 5km innan??

God fortsättning på 2010 och jag hänger såklart med på den fortsatta resan!!

Daniel sa...

Miss Agda - Tack!! Då bär det av snart!! :)

Ingmarie - Tack! Jag vet inte var snön tagit vägen men kallt som attans är det. Ganska skönt utan snö trots allt, lättare att löpträna :)

Suzan - Tackar!! Detsamma till dig!!

Anneliten - Vet inte vad hemligheten är? ;). Jag är ganska envis av mig, kanske är det som driver mig?? Sen tror jag faktiskt att dom här mystiska skorna gör mig snabbare. Låter kanske lite löjligt men dom tvingar mig att springa "rätt" hela tiden. Börjar jag tappa tekniken så märks det direkt med dessa skorna.

Staffan - Visst!! 19:11 stämmer på 5km. Det är pers men jag har inget resultat på 5km innan. Förra året sprang jag detta loppet på 21:50 så det blev ju en klar förbättring i år :).
Tror jag skulle kunna pressa ner dom där 11 sek och göra sub 19:00 på 5km någon gång. Sätter nog upp det som en målsättning :) Tack för idén !!:)

God fortsättning på dig med!! Vi kommer bli grymma i Sthlm i år!!! :)

~●Helena Pettersson●~ sa...

Oj Grattis grattis!! :D Vad kul att du kom så bra till! Alltså plus på det roliga liksom. :)
Got nytt år!
Kram

Petra sa...

Kalasbra jobbat!! GOTT NYTT AR dessutom! Hoppas julen var jattemysig!

Joel R sa...

7 plats!? Jättegrattis!
Du verkar ha haft ett kanonår med löpningen och med en titt på kommentarsmängden så är även bloggandet en succé, fortsätt med det så ses vi IRL den 1 maj!

Daniel sa...

Helena - Tack!! Det blev verkligen en skön avslutning :)
Kram!!

Petra - Roligt att du är tillbaka!! Julen var toppenbra!! :)

Joel - Tack! Året har verkligen varit lyckat!! Ser fram emot att träffa dig på 1:maj. :)