24 mars 2010

24/3 Off-pist


Fick idag kört lite skogslöpning som planerat, vädret var toppen och våren låg i luften med nästan 10 plusgrader. Drog iväg till Bokskogen direkt efter mitt morgonskift, jag brukar vara ganska seg efter detta då jag går upp 04:30 men det gjorde inget idag eftersom det endast var lättdistans på schemat.


Lite seg i kroppen de första kilometerna med sedan släppte det, var lite spänd på mina nya terrängskor som det var löp-premiär med idag. De kändes bra och mina fötter gillade dem, dock kände jag mig lite vingklippt för det är inte alls samma driv i dessa som mina Newtons. Det är ju också helt olika skor så det är inte så konstigt, greppet i kurvor och backar var dock grymt. Kan tänka mig att dem funkar bra i lite snömodd också, fast det hoppas jag att det är över med nu. ;)


Testade också lite off-pist med nya skorna och här kom dem verkligen till sin rätt. Fötterna känns väldigt trygga i dem då dessa skorna är grymt stabila i tuff terräng. Jag sprang också på en kontroll helt utan karta, måste vara ett tecken ;), ska jag någon gång orientera ska jag köra med dessa skorna! :)

Jag sprang 10km på 48:10 och var nöjd med mitt pass. Mina nya skor gillade jag men kommer inte använda dem på tävling om det inte är i terräng med dåliga förhållanden. Jag tar med både mina Newtons och mina Ravenous upp till Helsingborgs Terränglopp på söndag så är jag helgarderad då jag inte riktigt vet vad som väntar. Känns proffsigt att kunna välja på plats sådär! :)

Nu väntar ett sent styrkepass tillsammans med en vän, känner för att rocka loss ordentligt ikväll!! :))

8 kommentarer:

Anonym sa...

Är den översta bilden tagen idag? Då har ni inte vår ni har nästan sommar ;)
Så skönt det måste vara utan en snöflinga på backen.

Jag ler varje gång jag läser din blogg. Ger så mycket energi åt mig.

Ha det gott :)

anneliten sa...

Å, den skogsstigen ser ju underbar ut! hur kan det vara så torrt? Här kommer det att vara sörja i skogen i många veckor efter att snön försvunnit (ja den finns fortfarande i huvudstadens närhet, om än fläckvis väck).

Daniel sa...

Peter - Alla bilderna är tagna idag, snart åker shortsen på!! :) Kul att jag sprider energi, roligt att höra!! Tack!!

Anneliten - Det är riktigt fint där ute, är glad att jag bor ganska nära (ca 12km) den där skogen.
Tror det är vinden som gjort att det torkat upp fort, i några svackor på norrsidorna av backarna var det lite vått men annars bara fina fisken! :)

Ingmarie sa...

Åh! Bokskog! Finns det något vackrare och ljuvligare!? hemma i halmstad har jag en favvorunda i just en bokskog. Inte utan att jag saknar den...

Anna (Orka mera) sa...

Jag blir så avis på dina bokskogsrundor. Jag vill också!!! Måste boka in det någon helg (när det inte här sjuhundra handbollsmatcher att skjutsa till...)

Daniel sa...

Ingmarie - Förstår att du saknar den, det är riktigt skönt att köra ett pass där efter en arbetsdag och rensa huvudet. Träden gör ju också att fartkänslan blir så mycket bättre :)

Anna- Vi kanske skulle dra ihop ett gäng "bloggjoggare" någon helg och köra ett pass där ute med våfflor som avslutning?! :D

Pernilla Hult sa...

Önskar mig en vacker bokskog att springa i, istället för asfaltsdjungeln jag har runt knuten..

Trevlig helg!

Daniel sa...

Pernilla - Har du inga fina parker du kan springa i?
Trevlig helg tillbaka!