6 jan. 2010

6/1 Snabb!


Angående Sylvesterloppet på nyårsafton så gick det fortare än vad min Garmin visade. Rosenblom gjorde mig uppmärksam i en av kommentarerna till detta inlägget att tiden 20:25 på 5,4km gav mig ett snitt på 3:46 min/km. Detta är ju det officiella resultatet och det ska stämma eftersom banan är uppmätt. Själv fick jag ett snitt på 3:50 min/km med min Garmin vilket gav mig 19:11 på 5km. Jag vet ett den kan slå lite fel och dessutom stängde jag inte av den direkt på mållinjen så jag går på det officiella resultatet. Sträckan var ju också på 400m extra så det är möjligt att jag kunde pressat lite till på 5km.

3:46 min/km ger mig istället en tid på 18:50 över 5km. Jag satte ju precis upp sub 19:00 som mål, får väl se det som redan avklarat då och känner mig lite kaxig så jag lägger till sub 90 på halvmaran istället.

Apropå snabbhet så känner jag mig riktigt snabb just nu. Jag har aldrig trott att jag skulle kunna hålla ett tempo på 3:46 min/km i över 5km. Nu är detta ingen distans jag satsar på heller men det är väldigt bra för självförtroendet. Känner mig grymt laddat inför årets utmaningar och då har jag bara börjat med uppvärmningen. Kan jag träna utan skador så tror jag på fina resultat i år.

6 kommentarer:

Snorkkis sa...

Enormt att vara så snabb på 5 km, och dessutom vara uthållig nog för att springa maran! Du din snabbfoting.

Pernilla Hult sa...

Grattis springmaskinen! :)

Trail.st sa...

Määäh! du är ju grym ju!

Daniel sa...

Med inspiration från er andra bloggare så går det fort!!! ;)

rosenblom sa...

Gissar att milen sub40 snart är avklarat det också.

Du har satt för fega mål! ;-)

Daniel sa...

Sub 40 är kanske fegt? ;)
Går vinterns och vårens träning bra ska jag sätta lite mer "vågade" mål. Har några jag går och funderar på....