22 mars 2010

22/3 Vilo-måndag och löpsteg

Jag har bara vilat (och jobbat) hela måndagen samt sugit på karamellen från igår, planerad vila när den är som bäst! Benen känns fräscha trots gårdagens distansrekord och mitt "menisk-knä" är bara bra, knät kändes också bra hela passet igår vilket späder på glädjen ännu mer.

När jag gav mig ut på gårdagens långpass bad jag min fru ta en serie bilder för att kolla mitt löpsteg. Ni som har följt bloggen ett tag vet att jag har jobbat och jobbar fortfarande mycket med min teknik. Jag har blivit filmad med mina Newtons på löpband men det är ju isättningen bakifrån, nu var jag nyfiken på hur det såg ut från sidan. Konstigt nog har jag inte fotograferat mig med mina Newtons än, men det kan ju bero på att det mest blivit löpband och snöslask i vinter.

Så här ser det ut nu i ca 4:25-tempo vilket blev nära snittet på gårdagens pass.










Jag tror det ser ut som jag vill att det ska se ut, träffar med foten under mig men kanske lite långt bak emellanåt? Något som jag gillar är att mina fötter har lite kontakt med marken. Efter vad jag läst så ska detta minska skador och man slipper många orosmoment som man får om man rullar med foten. Teorierna är många men detta tror jag mest på.

Det ser också ut som att jag borde försöka hålla överkroppen lite rakare, jag gillar ju att "falla" framåt men jag tror att vaderna och baksida lår blir tröttare fortare om jag inte får upp överkroppen. Till kortdistans borde detta dock vara ganska rätt.....mycket funderingar blir det ;)


Angående Newtons så läste jag i senaste numret av Aktiv Träning att Newton är en ny sko på den nordiska marknaden och dem kostar från 1400:-. Jag blir lite nyfiken på vem det är som tänker sälja dessa, vet att det finns 2st mindre återförsäljare i Danmark men jag tror inte det är någon av dem, har någon en susning kanske? Dessutom verkar ett pris från 1400:- "billigt" för Newtons, det är bara ca 10% dyrare än vad billigaste modellen ligger på i USA. Tycker det låter lite märkligt....

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag såg artikeln också och tyckte precis som du att det var rätt billigt. Du får maila redaktionen för att se om de har något svar :)

Härligt med vilodag och en positiv sådan :)

Lina sa...

Smart att fotografera och analysera löpsteget... ska nog tvinga med pojkvän&kamera nån dag..:) Mvh//lina

Ingmarie sa...

Ser bra ut det där! Jag har letat efter dojjorna här men inte fått napp ännu. Tror inte jag "behöver" dem men vill gärna prova. :-)

Trail.st sa...

Hoppas verkligen dom kommer till Sverige för det "billiga" priset..

Mia sa...

Smart! Jag ska be sambon fotografera nästa gång. Finns säkerligen mycket att förbättra :)

Joel R sa...

Fantastiskt fin teknik tycker jag, du måste få mycket gratis av framåtlutningen och som du säger kan jag gissa att det borde slita mindre på kroppen.

Daniel sa...

Peter - Får nog ta och dra iväg ett mail. Tack för tipset!

Lina - Klart du ska göra det! Man kan se en massa konstiga saker när man springer ;)

Ingmarie - Kul om du hade hittat dem och fått höra vad du tycker. Tror dem hade passat dig och din löpstil.

Piratfarsan - Japp! Det hade varit kanon så man slapp skicka efter dem från utlandet.

Mia - Gör gärna det! Man kan alltid hitta något intressant att förbättra även om man tycker det känns rätt när man springer.

Joel - Visst! Jag tycker man får ett enormt driv framåt när man låter sig "falla" framåt. Hoppas och tror att det även sliter mindre på mig.
Det kändes väldigt ovant när jag ställde om till detta men nu går det nästan automatiskt. Som jag sagt många gånger förr så gäller det bara att koncentrera sig på att skjuta fram höften, det är nyckeln!

Pernilla Hult sa...

Ser snyggt ut tycker jag! =)
Lägger Du ner mycket tid på löpskolning?

Daniel sa...

Pernilla - Jag kör inte speciellt mycket löpskolning, kan inte mycket om det heller. Det blir lite "mångsteg" och höga knälyft då och då annars kör jag mycket styrka för benen.