30 nov. 2010

30/11 Armar-Axlar- Bröst-Rygg

....dessa kroppsdelar fick vad dom tålde ikväll under 50 minuters hårdkörning. Hade också en date med min fru och fick visat henne lite övningar jag tycker hon ska köra. Tror hon är lite rädd för att gå ner bland dom fria vikterna men vi killar är inte farliga och det verkar faktiskt som om många tjejer verkar dra sig för detta. Kanske har jag missuppfattat det men på mitt gym är det nästan uteslutande killar nere bland dom fria vikterna.


Det tuffa passet gjorde att jag blev ordentligt varm i hela kroppen och det var också skönt att få lite cirkulation i mina lite stela "löparmuskler". Gårdagens halvmara som satt kvar i kroppen släppte fint och med lite extra stretch känns nu benen som nya igen men jag låter mig dock inte luras. Detta var 5:e träningsdagen på raken så nu blir det en vilodag på detta så att kroppen får hämta hem lite. På torsdag ska något nytt testas och det ska jag också göra tillsammans med min fru, ska bli spännande och rapport kommer! :)

8 kommentarer:

John sa...

Framförallt är kvinnor rädda för att ta i. Jag tror det finns max två tjejer på mitt gym som verkligen tar i utan att bry sig om hur ansiktsuttrycken ser ut. Varför göra saker och ting halvdant liksom. Lite jävlar anamma (som Gudrun skulle ha sagt säkert) :)

anneliten sa...

Bra att din fru visar vägen! Jag tror fler tjejer vågar om de inte behöver känna sig ensamma.

Apropå Johns kommentar. Min mesta erfarenhet kommer från body pump snarare än från gym. Det är möjligt att vissa tjejer kunde ta i mer och våga lägga på mer vikt, men det som är mer slående är att vissa killar lassar på mer vikt än de klarar av. Tuppar sig liksom. Tekniken blir pannkaka och övningarna skadliga.

Daniel sa...

John - Eller också är dom bättre på att hålla masken när dom maxar ;). Min kära fru tar ofta i så det knakar och det är härligt att se, hoppas hon gör det även när jag inte tränar ihop med henne ;)

Anneli - Jag hade faktiskt en fundering på att göra ett längre utlägg i inlägget angående "tjejerna bland dom fria vikterna".
Dom få tjejer som kör med fria vikter gör det ofta så snyggt med helt rätt teknik och jag tror vi killar kan lära mycket av det, åtminstånde vissa ;). Då menar jag dom som du beskriver som lägger på för mycket och slänger upp vikterna med hela kroppen som hävstång istället för att isolera muskeln det handlar om. Tycker det ser ganska lustigt ut och jag kan inte träna bredvid någon som håller på sådär, blir bara stressad av det plus att det brukar låta väldigt mycket om dom här killarna ;)

Jenny sa...

Jag är inte rädd för att ta i och göra fula grimaser. Ska det ge något så måste man ju ta i även som tjej! Jag rör mig oftast bland de stora grabbarna och fria vikterna! Jag är väl ett litet undantag där då.......:)

Andrej sa...

Jag drar mig aningen för att gå in i de fria vikterna. Fast jag drar mig allmänt för gymmet. Jag körde en hel del innan träningsförbudet, men det var specialövningar.

Daniel sa...

Jenny - Det kan jag tänka mig att du gör, du verkar vara värsta maskinen på gymmet! :) Härlig inställning!

Andrej - Tråkigt med träningsförbud men varför drar du dig för gymmet som är så kul? ;)

Sara sa...

Jag är också ett undantag. På mitt gym är det bara jag och en tjej till som håller till bland de fria vikterna. Ibland kan maskiner vara bra, men jag har väldigt svårt för den fasta rörelsebanan. Våga vägra maskiner :)

Daniel sa...

Roligt att höra Sara!!! När det gäller maskinerna så tycker jag det är skillnad på maskiner och maskiner. Vissa känns bara helt fel i rörelsebanan med vissa kan vara ganska sköna. Det beror nog också på vilken typ av kropp man har, i några maskiner lägger jag en kudde bakom ryggen så man får upp bröstet och då blir övningen riktigt skön :)