11 maj 2011

Tusingar med trötta ben

Började dagen med 200 armhävningar innan det var dags för veckans intervallpass, 14km med åtta tusingar i mitten stod på schemat. Det kändes riktigt fint på uppvärmningen men redan under första intervallen kände jag att det skulle bli tufft idag! Benen var riktigt sega och jag fick släpa runt dom trots att pulsen var låg. Sista två intervallerna fick jag verkligen sparka mig själv i baken för att fixa men det gick trots allt.

Det är bara att skaka av sig detta för alla pass kan inte bli bra och någonstans bygger ändå detta pannben. Tror jag vet anledningen och den stavas BROMSMEDICIN! Drog i mig en sen spruta igår och sedan ett morgonpass lite tätt inpå brukar inte vara någon bra kombination, dessutom tror jag att jag träffade fel igår då det gjorde så förbannat ont. Sprutan ska sitta i underhudsfettet och jag har inte kvar mycket av den varan så den hamnar nog i muskeln ibland vilket kanske kan ställa till det?

Drog i mig den där läskigt blåa drycken efter passet!
Det ryktas att dom ska servera den på Lidingöloppet även i år så det är bara att vänja sig!


7 kommentarer:

Andréa sa...

Å nej, hoppas du har fel! :) Min mage ogillar sötningsmedlet (varför man har sötnignsmedel i en sportdryck kan man ju undra) i den där färgämnesspäckade drycken.. blir till att fixa på egen hand eller hålla sig till vatten då..

Helena sa...

Hihi, i cyklistvärlden går den även under namnet "kylarvätska" :-D

Trist med bromsen, hade nästan förträngt de förhatliga sprutorna som man tog i många år :-((

Du har verkligen inget fett att träffa min vän, vill du låna lite?!

Kram H

Daniel sa...

Andréa - Tyvärr tror jag att jag har rätt! Har själv inga större problem med den men hade också sett att dom körde med någon annan dryck....

Helena - Det är en jäkla färg på den där!
Angående bromsen så hoppas jag kunna bränna bort allt fett så jag kan tvinga till mig dom nya tabletterna som verkar vara på gång ;)
Tror inte du har så mycket att låna ut till mig heller ;)
Kram!

Anonym sa...

Hej! Hittade till din blogg från en annan löparblogg. Har också ms och har undrat just om det här med bromsen och morgonträning, man ska ju inte träna när man är sjuk men sjukdomskänslan av bromsmedicinerna är ju inte "äkta". Vet du om det är farligt att träna då? Jag tänker för hjärtat och så. Inspirerande blogg för övrigt!

Daniel sa...

Hej och välkommen hit!
Jag har frågat några personer inom vården och dom säger att det inte är någon fara att träna hårt när man står på bromsen. I mitt fall är det Betaferon det handlar om.

Har dock hört att man ska se upp lite ifall det är dom här kraftiga influensasymtomen som svettningar, frossa och feberkänslor för dom är "på riktigt" och kroppen är ansträngd.
Jag fick bara dessa i början av medicineringen och tog ofta sprutan så att symptomen inte kom när jag skulle träna, minns att dom kom ganska exakt 5 timmar efter sprutan.
Idag känner jag inget av detta och kör på för fullt, det enda jag märker ibland är en trött känsla i kroppen dagen efter när jag ska köra hårt.
Mitt tips är att du hittar ett system där du tränar lugnt efter sprutan och kör hårda pass dagarna utan medicinering. Håll också koll på pulsen och var lyhörd så du lär känna din kropp så ska det inte vara några problem.
Lycka till!

Andrej sa...

Den matchar ju skorna!?!

Daniel sa...

Visst gör den! :) Alltid nåt!