31 jan. 2012

Flyt


Idag blev det en dag med flyt som började med en lyckad bilbesiktning vilket alltid är lika skönt. Vår lilla TT som står bakom polisbilen ska snart säljas då vi behöver något annat nu när vi ska adoptera så detta var nog sista gången jag besiktigade den. Skönt också att den gick igenom helt utan anmärkningar nu när den snart ska bort.

Sedan blev det gymmet där flytet fortsatte och kroppen svarade fint hela vägen. Först 40min tung styrka för överkroppen samt lite vader och sedan ett av mina favoritpass på löpbandet. Jag sprang Therese grymma intervallstege som såg ut så här...

2x5min @ 15km/h
+
2x4min @ 16km/h
+
2x3min @ 17km/h
+
2x2min @ 18km/h
+
2x1min @ 19km/h

Joggvilan var 1min rakt igenom och lutningen låg på 1%

Flytet fortsatte även här och jag tycker min kropp blivit grym på att återhämta sig trots kort vila. Jag brukar köra detta passet precis så här men nu är det dags att öka hastigheten rakt igenom hela stegen för att göra det tuffare till nästa gång.....eller så ökar jag lutningen till 2%? 

Totalt blev det 14km på bandet och jag kände mig stenhård idag! Skön känsla!

8 kommentarer:

Kicki sa...

Skönt att ha flyt ibland också. Hur går det för er med adoptionen?
Kram

Daniel sa...

Det är ganska lugnt här just nu. Vi fixar med lite pappersarbete och väntar på att kommunen ska ta ett beslut om vårt medgivande. Dom har möte i mitten av februari och sedan tar det någon vecka innan vi får beslutet och kan gå vidare.
Det ser riktigt bra ut! :)
Kram!

Västgötskan sa...

Oj, vilken intressant intervallstege. Den måste jag testa! :-D

Anonym sa...

Hur lyckas du med joggvilan? Eller du programmerar in den innan på något sätt? Annars är min erfarenhet att det tar hela vilan att komma ner till rätt tempo och sedan upp igen. Brukar hoppa av maskinen och vanka fram och tillbaka bakom. :-)
//Johan

Daniel sa...

Västgötskan - Gör det! Den är tuff men ändå lätt för huvudet då intervallerna blir kortare och kortare.

Johan - Jag kör manuellt och räknar in "uppsträckan" och "nersträckan" i vilan eftersom det ändå är aktiv vila. Tror det tar ca 5-8sek åt varje håll för mitt band så vilan blir egentligen kortare än 1min.

Anonym sa...

Härlig inspiratör som vanligt. Jag ska testa den modellen nu när jag kommit igång igen med löpningen.

Håller alla tummar för att det går bra för er framöver. Ni har en lång resa framför er. Har en på jobbet som väntat på samtalet sedan i dec.....

Peter( fd Nybörjarlöparen) sa...

Å så ville jag inte vara anonym men jag var för snabb med att klicka, suck.

Daniel sa...

Tack för tummarna! Att det är en lång resa har vi blivit varse om. Vi har försökt bli föräldrar i över 12år nu och är vana vid att vänta. ;)