24 maj 2012

Hårt och kort samt lite bloggfunderingar.

Medan jag återhämtar mig från maran smider jag nya planer för både blogg och träning. Jag hade en idé att jag skulle lägga ner bloggen nu efter maran i Köpenhamn men har tagit beslutet att fortsätta. Jag startade ju bloggen några månader innan New York marathon 2009 då jag kände att jag behövde någonstans att skriva av mig då det var en laddad situation för mig. Efter New York hade jag inte tänkt satsa så mycket mer på just löpning men så sprang jag lite till och bloggen fick fortsätta vara vid liv.

Nu känner jag dock att något måste hända med bloggen för det är ingen träningsdagbok längre. Jag kommer inte lägga ner den men den kommer med all säkerhet göras om och jag kommer säkert blogga om andra saker som också intresserar mig. Jag ser fram emot att blogga mer om adoption och om en spännande resa till Kina senare i år. Därefter kommer säkert bloggen handla lite om förälderskap och annat mysigt, detta bidrar också till att jag nu tänker göra om min blogg.

När det gäller träning och nya utmaningar så kommer juni månad bli lite av en "test-månad" där jag ska se vad kroppen vill. Jag känner att min satsning på långdistans och marathon inte har varit riktigt passande för mig då min kropp verkar gilla "hårt och kort". Jag är också osäker på var jag har kroppen i dagsläget och det ska bli väldigt intressant att se vad juni månad kommer ge mig, därefter kommer jag sätta upp lite kortsiktiga mål igen.

Under juni kommer jag satsa lite mer på styrka där jag ska försöka biffa till mig lite för att bli explosivare. Min vän som hjälpte mig med styrkan inför uttagningen till Gladiatorerna håller på att snickra ihop ett nytt program som jag ser fram emot att testa. Det förra gav ett grymt resultat och det ska bli spännande att se vad detta ger mig!

När det gäller löpning så är jag intresserad att se vad jag kan prestera på kortare distanser och den 16:e juni kommer jag ge allt på Malmömilen för att se var jag ligger på milen i nuläget. Detta kommer sedan ge en liten indikation på hur jag kommer lägga upp fortsatt träning under sommaren med några mindre målsättningar framåt hösten.

Får se vad dom här tycker om hårt och kort....

Innan Malmömilen kommer jag också testa lite nytt då jag den 7:e juni kommer springa Veteran DM på 1500m bana vilket ska bli grymt kul. Har aldrig tävlat på bana innan och är spänd på vad jag kan sätta på den distansen, kanske kan dom här kortare distanserna passa mig bättre? Ska bli spännande att se vad juni kommer ge mig och jag hoppas ni fortsätter hänga med här när det nu blir lite hårt och kort!

8 kommentarer:

Karin sa...

Jag följer dig för att du är du, en cool kille som vet vad han vill och kämpar för det! Träning eller livet i allmänhet, för mig är det ofta samma sak.

Lisa sa...

Styrka och explosiviet låter som ett bra upplägg inför 1500m! Tror verkligen på att det är bra att variera sig, att utmana kroppen på helt nya sätt... Kul att du fortsätter blogga:)

Västgötskan sa...

Egentligen borde jag fokusera på kortare och snabbare också. Intervaller brukar min kropp (men särskilt mitt huvud gilla).

Däremot gillar jag terrängbiten nu, så jag kanske fastnar där. Vem vet. :-)

Kram!

mikael sa...

Du ska alltså satsa mer på styrka. Tycker du är riktig biffig ändå :)

Med all den träning du har bakom dig är jag övertygad om att du gör sub 35 relativt snart.

Jag hänger naturligtvis på.
Vi har träning och adoption gemensamt och det ska bli intressant att följa era upplevelser/funderingar/ mm. gällande adoption.

anneliten sa...

Hårt och kort. Eller ultra. Själv är jag lite lagom mitt emellan. När jag kan. Kort är jobbigast tycker nog jag. Och 1500 måste vara en av de grymmaste distanserna.

Daniel sa...

Karin - Oh vad klokt skrivet! Träning är livet! :)

Lisa - Härligt att du tycker det! :) tror också det är en bra kombo och min kropp behöver lite variation nu efter maraträningen.

Västgötskan - Du verkar gilla det här med intervaller. Kul! terrängen är också bra och ger bra med styrka för kroppen! Följer ju din blogg så jag kommer nog tipsa dig om lite kul intervallupplägg framöver som du måste testa. :) Kram!

Mikael - Härligt att ha med dig här! Sub35 låter tufft men det kanske kan gå en vacker dag? ;)

Anneli - 1500m låter riktigt tufft och det ska bli spännande. Jag mår dessutom riktigt bra av den här typen av träning. Styrka och intervaller är min grej! :)

Ingmarie sa...

Jag är absolut med! Faktum är att jag har haft det där på känn. Både att du är mer en "hårtochkort-löpare" och att det kommer att blåsa in lite nya vindar här.
Det är ju det som är häftigt med bloggar! Att man gör som man vill och att man märker att saker och ting faktiskt händer i ens liv!

Fortsätt bara vara du så kommer det att vara minst lika bra som hittills!

Daniel sa...

Visst är det så! Bloggar är lite som livet och man kan göra som man vill! :)
Får se hur det går med hårt och kort, det är helt klart värt att testa. Kram!