8 juni 2012

En lite snurrig kväll


Ni kanske undrar varför jag står och ser bekymrad ut mitt ute på E6:an i klubbkläder?

Anledningen är att jag bestämde mig för att åka upp till Helsingborg för Veteran DM på 1500m bana. Jag kände mig i stort sett bra idag och tänkte att jag skulle ge det här med 1500m en chans även om jag inte haft den bästa uppladdningen. Vi var 5st från klubben som åkte upp och det skulle visa sig att uppladdningen timmarna innan loppet inte heller skulle bli vad jag räknat med. Söder om Landskrona blir det totalstopp på motorvägen då det skett en olycka och vi blir sittandes en lång stund utan att veta vad som hänt.


Tiden gick ändå fort med trevligt sällskap och vi bollade lite idéer om vi skulle köra uppvärmning och stegringslopp ute på E6:an för att vara redo ifall vi inte skulle hinna värma innan loppet. Tiden gick och efter 1 timme började skiten lossna så vi kunde rulla på igen. Nu såg det riktigt mörkt ut att ens komma i tid till start men vi hade ringt och förvarnat så vi var avprickade i protokollet.

Kl 18:55 stannar vi bilen på parkeringen och jag hade start 19:00. Fick snabbt tag på min nummerlapp och snörade på mina lätta MV2:or. Sedan bort till starten lagom tills dom ropade upp mitt namn! Lite hopp på stället samt 2st lätta stegringslopp var allt som hanns med innan starten gick. Vi var ganska många då dom startade M35 M40 M45 på samma gång och jag fattade knappt vad som hände när det brakade loss. Att vara nervös fanns inte ens i min skalle!

Jag försökte hitta ett tempo som passade och jag prickade nog inte helt fel trots allt. Tror jag hamnade någonstans mitt i fältet och sprang för allt vad tyget höll. Trodde att jag gått ut för hårt och bara väntade på att alla skulle börja springa om mig men det vara bara en kille som passerade mig vid 500m. Tog rygg på honom och när det var ca 250m kvar sprang jag om honom och lyckades hålla honom bakom mig in i mål.

I mål var det en konstig känsla för jag hade nog mer i kroppen men den fick inte riktigt en chans att komma igång då uppvärmningen uteblev. Jag var inte ens varm och jag ville springa mer för detta var jätteroligt, också var det över så fort!

Tiden var jag nöjd med då min egentliga plan innan strul med bromsmedicin var att göra sub5 min och kanske ner mot 4:50. Jag kom in på 4:58 så mungiporna var uppåt och jag kunde nog inte gjort det här loppet bättre med tanke på förutsättningarna. Nu har jag också fått en tid att slå i framtiden och jag kan lova att det kommer bli fler lopp på bana. Det här var precis så kul som jag hoppats på!


14 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Vilken mardrömsstart! Det är ju precis sånt man brukar drömma om innan loppen, att man inte kommer fram i tid osv...

Tokbra av dig att kunna fokusera och ändå göra ett sånt fint bra! Jag hade nog stressat sönder fullständigt! Grattis!

Andréa sa...

Shit jag hade dött av stress om jag hamnat i en sådan situation :) Grymt jobbat!!

David Roth sa...

Skitbra tid Daniel med tanke på omständigheterna mm Själv kom jag ju sist som vanligt ;) men förbättrade mig ändå med 9sec. En vacker dag så :)) Nu är väll nästa 1500 samt 3000 lopp bana inte förrän i januari 2013 inomhus tror jag.

Elin sa...

Stort grattis till en mycket lyckad premiär! Du imponerar verkligen alltid!:D

Magnus sa...

Det gjorde vi bra Daniel! Du kommer kapa massor på den tiden med bättre förutsättningar.

Thomas sa...

Sicken historia att berätta för framtida barnbarn :-)
BRA JOBBAT!

H sa...

Bra jobbat, även om man bortser från den dåliga uppladdningen. Imponerad!

Adam Crona sa...

Ja, jättebra tid.. och kul att se dig live ;-)

Daniel sa...

Anna - Precis som en sådan där dröm! Brukar också drömma att jag springer och springer men kommer ingenstans, tur inte det hände ;)

Andréa - Hade nog varit mer stressade om jag varit sen pga av att jag klantat mig. Detta kunde man ju inte hjälpa ;)

David - Kul att träffas och du har en riktigt bra utveckling med löpningen. Stressa in på så kommer detta bli kanon! Vi ses säkert snart i något löparspår/bana :)

Elin - Tack! Såg några av dina klubbkompisar där!

Magnus - Detsamma! Nu har vi tider vi kan springa skiten ur framöver! :)

Thomas - Precis! Min premiär på bana kommer jag alltid minnas! :)

H - Kul att du tycker det! Tack!

Adam - Desamma och bra jobbat! Synd på stafetten!

Lisa sa...

Shit vad sjukt!! 1500m utan uppvärmning?! Tänk hur bra det kan gå sen när du faktiskt är varm när startskottet går. Är rätt imponerad över du ens sprang, jag hade nog stått över.

Sara sa...

Jag har också gjort så vid någon tävling - inte att rekomondera precis :) Grymt som alltid! Jag tror att du kan göra riktigt bra tider på banlopp, du är jäkligt snabb! Jag håller mig lyckligt till längre idag, jag hade aldrig vad som krävdes på bana.

Daniel sa...

Lisa - Det var allt lite galet och hade det varit kortare distans hade jag nog funderat på att hoppas över. 1500m känns inte som så stor risk att dra sönder något ;). Det känns också bra idag!

Sara - Uppvärmning är definitivt att rekommendera! ;) Benen blev lite stumma på slutet trots att jag hade mer att ge men nästa gång ska dom vara bättre förberedda. Snart blir det bana igen! :)

anneliten sa...

Tur att du inte skadade dig! Jag hade inte kört utan uppvärmning.

Daniel sa...

Det var kanske lite dumdristigt? Fast jag brukar kunna köra på ganska bra utan uppvärmning, hade nog varit värre om det var 400m jag skulle springa ;)