16 juli 2012

Känner mig sjuk

Idag var jag på sjukhuset för kontroll efter uppstarten med nya sprutorna. Jag tycker det är bra att dom gör detta men jag börjar bli ganska trött på att vara sjuk nu. Vet inte hur många gånger jag varit på sjukhuset senaste året när det gäller både sjukdom och undersökningar inför adoptionen vilket också har med min sjukdom att göra.

Blir bara så trött på detta vissa dagar och jag känner mig väldigt sjuk när det är så här. Inget kul och jag tror jag skrev i vintras att det inte skulle gå så långt med sjukhusbesöken att jag kom upp i högkostnadsskyddet. Gränsen för högkostandsskydd har jag dock kommit upp i för ett tag sedan och det bara fortsätter rulla på med besöken. Nu är jag också så pass känd att jag inte behöver visa upp något när jag anmäler mig i receptionen utan dom vet vad jag heter och vet var jag ska.

- Du hittar hissen Daniel och vet var du ska !?

- Visst vet jag det! Reumatologen på våning 4! Tack!


Idag fick jag träffa min trevliga ms-sköterska som också bjöd mig på en kopp kaffe med vi pratade igenom senaste veckorna med min nya bromsmedicin. Vi pratade också om problemet med att jag är konstant varm sedan jag började med nya sprutorna. Varken läkemedelsbolag eller min neurolog verkar veta vad detta beror på och det finns ingen dokumentation som säger att sprutorna borde ha denna biverkningen. Lägligt nog var jag väldigt varm vid besöket så vi kollade även tempen men den var normal. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt den här värmen men jag hoppas den försvinner och gör den inte det kanske den kan komma till nytta om vi får en kall vinter? ;)


Jag visade också stolt upp min dagbok och tycker jag är duktig (visst får man göra det?) för att jag körde på med mina sprutor trots att jag hade problem i början. Nu har jag bara glada gubbar i kalendern förutom ett och annat blåmärke vilket känns fint trots allt. Jag ska också fortsätta köra på och imorgon ska jag beställa medicin för en månad till och sedan ska vi utvärdera igen. Det känns bra att det verkar fungera med medicinen men jag är ändå ganska less på det här med sjukhus nu. Dagar som denna känner jag mig väldigt sjuk...

9 kommentarer:

Sara sa...

Usch, jag förstår att du är less på att ständigt ränna till sjukhuset. Men skönt att nya medicinen verkar funka bra, och klart du ska tycka att du är duktig! Jag gör det i alla fall :)

anneliten sa...

Många glada gubbar. Beundrar dig. Din öppenhet och din mentala styrka.

Västgötskan sa...

Förstår verkligen att det är frustrerande... :-((
Håller tummarna för att du slipper springa dit lika mycket framöver!

PS. Om man ska skoja lite (och det får man va?) så kanske värmen är vallningar. Kan män hamna i klimakteriet? ;-)

Kram till dig!

Johan sa...

Den svenska sommaren hjälper ju inte till direkt och gör en positiv. Men du har ju åtminstone trevliga saker att se fram emot. En eller två? Vi får se. :-)

Daniel sa...

Sara - Sjukhus vill man verkligen undvika även om det är bra att dom finns. Känner på mig att det lurar fler besök runt hörnet men det är nog bara att försöka gilla läget. Får kompensera det med löpning för då känner jag mig frisk! :)

Anneli - Tack för värmande ord! Hoppas på många glada gubbar! :)

Västgötskan - Visst får man skämta! jag har själv lätt för att skämta om sådana här saker :) Vet inte om män kan komma i klimakteriet men i så fall sammaföll det samtidigt som jag började med denna medicinen. Vet inte vad oddsen för det kan vara? ;) Kram!

Johan - Fast jag är inte negativ, känner mig bara sjuk. Solen skiner innombords även om den inte gör det utanför fönstret. Jag gläds åt många saker! En av dom är en god kopp kaffe som jag nu har framför mig! :)

Johan sa...

En god kopp kaffe är sällan fel. :)
Och just nu så skiner solen utanför fönstret. :)

Daniel sa...

Passa på att sticka ut huvudet nu då innan den försvinner ;)

anneliten sa...

Det lär finnas ett manligt klimakterie, men jag har inte hört att det innehåller vallningar :-)

Daniel sa...

Ok! Då ska jag vara på min vakt ;)