8 juli 2012

Korta långpass

Idag blev det ett skönt långpass i värmen och det blev ett kort sådant vilket passade bra för dagen. Jag bara njöt av passet som skulle springas i lugn fart och jag lyssnade på en sommarspellista på Spotify som passade bra i värmen. Precis som förra söndagen slängde jag tröjan och det var väldigt skönt att känna fartvinden fläkta även om det inte gick så fort.


Det här programmet jag följer för milen har bara korta långpass men desto mer kvalitet. Jag har inte tränat så här förut så det ska bli intressant att se effekten efter dom här 8 veckorna och kanske är detta precis vad jag behöver? Idag stod det 15km vilket jag egentligt inte klassar som långpass så jag fuskade lite och sprang 16,5km då det passade dagens runda bättre. Det stod också 20min lättare styrka som passade perfekt som uppvärmning.

Jag tänker dock inte fuska för mycket med att förlänga distansen för jag tror att det kommer straffa sig. Normalt har jag vilodag efter ett långpass men imorgon är det istället 10km "behaglig" löpning och senare i veckan väntar mycket kvalitet med hela 3 pass uppdelade på två intervallpass och en tröskel/snabbdistans. Långpasset är också kort på endast 17km men det är ju ändå 500m längre än det jag sprang idag så nästa söndag får jag ännu mer mys i förhoppningsvis lika fint väder som idag! Härligt!

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Det blev ett kort långpass för mig också, men ändå lite kortare...

Fast å andra sidan är 16,5 kg ett RIKTIGT långpass för mig. :-)

Härligt med lugna pass. då har du ett par tuffa kvalitetpass att se fram emot. :-D

Kram!

Daniel sa...

Det där med långpass är så individuellt! För mig som kört maraträning är 16km inte så långt men ska ändå inte underskattas. ;)
Kram