12 juli 2012

Människans bästa vän

Vår lilla hund Sako verkar bli bättre efter några besök hos veterinären som konstaterat att hon har livmoderinfektion. Hon har fått sprutor och får antibiotika som fått febern att lägga sig och nästa vecka ska hon in för ännu en spruta. Veterinären rekommenderar att hon ska opereras för att bli helt frisk från detta då det lär komma tillbaka nästa gång hon löper.

Vi tog dock en diskussion med veterinären kring situationen och var överens om att det inte blir någon operation då hon är över 11år. Hon har dessutom en del andra krämpor som vi också måste ta hänsyn till vilket gör att vi inte vill operera. En operation är inte heller helt riskfri och vi vill inte utsätta henne för detta.

Även om febern har lagt sig så är hon inte speciellt pigg och inte så glad heller. Mycket beror på att hon inte vill äta men jag tror det kommer fixa sig och vi har köpt hem massor av godsaker till henne. Blir hon bra igen så lär det dröja till nästa vår innan hon löper och kanske kommer skiten tillbaka då också? Oavsett så känns detta rätt både för henne och för oss då vi gärna vill ge henne en chans till utan att utsätta henne för en massa otrevligheter som operation. Det är så lätt att bli egoistisk när det gäller detta men vi måste se till hennes bästa och hon ska få ett värdigt slut!

Sako och jag i Runner´s World, januari 2011

Det kanske låter "löjligt" att hålla på så här men en hund är verkligen som en familjemedlem. Vi har haft vår hund i 11 år och har gått igenom både det ena och andra med henne. Många minnen är förknippade med henne och det var också när vi var ute och gick en promenad som det ringde i telefonen där jag fick min ms-diagnos. Jag glömmer aldrig den dagen och det märktes så tydligt på Sako att något allvarligt hänt. Visst förstod hon att någon hänt mig och hon var så upppassande resen av dagen. Hunden är verkligen människans bästa vän och det är tufft att skiljas från dom!

6 kommentarer:

Karin sa...

Varken löjligt eller svårförståeligt. För mig är det omtanke om andra (ink djur) som skiljer de onda från de goda. Nu håller vi tummarna!

Staffan sa...

Inte ett dugg löjligt såklart utan ni tänker på vad som är bäst för er hund och agerar därefter. Det är dock inte alltid så lätt med gamla husdjur som såklart är älskade familjemedlemmar efter många år men det är ju ett ansvar man tar på sig när man skaffar husdjur! Hoppas hunden piggnar på sig och får en fin sommar ihop med er!!

Ingmarie sa...

För mig är det en självklarhet att ta hand om sin familjemedlem. Två- såväl som fyrbent.
Faktum är att jag tycker man ska värna om allt liv...

Daniel sa...

Karin - Bra sätt att dra gränsen mellan onda och goda. Tack för tummarna!

Staffan - Tack för omtanken! Det känns helt ok här och jag tror snart hon ska vara tillbaka. Har fått i henne lite mat ikväll och hoppas det ska bli bättre imorgon.

Ingmarie - Självklart ska man värna om allt liv! Vi tar bra hand om henne och hon är lite gladare ikväll :)

Andréa sa...

Så skönt att höra! Det värsta med att skaffa djur örat man en dag måste skiljas från dem :(

Daniel sa...

Det där håller jag med om! Jag sa till Sofie att jag inte vill skaffa hund igen just för att man blir så fäst vid dom....fast det är väl inte omöjligt att det blir en hund till i framtiden ändå ;)