25 aug. 2012

Trelleborgsloppet väckte hopp

Det blev ett lyckat lopp idag med bra känsla hela vägen och jag blev inte stressad av att jag inte kunde hålla samma tempo som förra året. Kroppen var lite kinkig före loppet med irriterade luftvägar och astmakänningar. Lite tråkigt att detta kommit tillbaka igen men jag har en plan jag jobbar på för att försöka få ordning på mina problem....fast mer om det i ett annat inlägg....

Jag fick en bra start och hitta flytet direkt vilket bådade gott! Under andra kilometern plockade jag lite löpare som gått ut för hårt vilket stärkte mig. Det fortsatte flyta på fint och jag fick mycket hejarop längs banan vilket var trevligt. Loppet går samtidigt som det är något som heter Palmfestivalen vilket gör att det finns gott om publik nere i centrum.


Under 6:e kilometern drog jag ner lite på tempot för att inte trötta ut benen under loppets enda stigning. Det funkade bra även om jag fick släppa några placeringar och jag var nöjd med min taktik då benen svarade fint när jag fick springa lite utför och plant igen.


Mot slutet blev benen ganska trötta och jag kunde inte trycka upp pulsen där jag ville ha den. Det var dock inte samma trötthet jag kände under Malmömilen i början av sommaren utan denna berodde nog mer på att jag inte återhämtat mig tillräckligt inför loppet. Som jag skrev innan i veckan så ville jag inte att detta loppet skulle sätta för mycket käppar i hjulet då jag verkligen vill få till lite mängd i träningen och inte offra för många dagar på återhämtning inför tävlingar. Denna tävling var ingen satsning utan bara en del i en större plan jag har på gång som jag kommer berätta om senare...


Jag spurtade i mål som vanligt med fint publikstöd där sista 100m gick i 3:20-tempo och det var skönt att känna den där brännande känslan i kroppen igen.


Tiden blev 38:46 och räckte till en 29:e plats bland dom 280 löparna i herrklassen. Detta var jag väldigt nöjd med att kunna prestera trots att jag är ur form och det känns som utvecklingen går på rätt håll. Som alltid känns det också grymt att kunna prestera här då detta loppet är speciellt för mig på många sätt. Jag var också väldigt glad för Sofies skull då hon persade med över 2min och sommaren träning har verkligen gjort nytta! Min vän Sara stod också med en stor segerkrans runt sig när jag kom i mål och hade tagit hem segern i damklassen med ett nytt grymt pers på sub 37. En väldigt lyckad dag och jag ser fram emot nästa år!!!


Dagens tider! Alla resultat hittas här!


5 kommentarer:

Staffan sa...

Det är en riktigt bra tid utan att få ut max och när du också medvetet saktar ner till bra mycket långsammare än halvmarafart där på sjätte kilometern!


Tävlingen om det snyggaste löpsteg vann du säkert i alla fall!! Bilden på upploppet med publiken är galet bra, vem har förresten tagit bilderna nu när Sofie också springer?

38:46 är en fin och betydelsefull siffra för mig, det var resultatet på mitt första millopp Hässelbyloppet 2010 :)

Ingmarie sa...

Åh vad roligt för er alla! GRATTIS!

Andréa sa...

Grattis! Förstår inte hur det alltid kan se så lätt ut när du springer (av bilderna att döma iaf) grymt sprunget!

Adam Crona sa...

Grattis din din fina tid Daniel. Det var trevligt att träffas ;-)

Daniel sa...

Staffan - Häftigt sammanträffande med tiden! :) Jag känner denna banan väldigt väl och har lärt mig att det brukar löna sig att det det lite lugnt i stigningen så man har pigga ben när man kan dra på igen. Det är min mamma som tagit bilderna!

Ingmarie - Tack!

Andréa - Tack! Vet inte om det är min höga kadens som gör att det ser lätt ut? Spenderar inte så mycket tid med fötterna i backen eftersom jag inte rullar över foten vilket gör att jag oftast hänger i luften på fotona. Bara en teori! ;)

Adam - Tack! Trelivgt att träffas igen! :)