4 sep. 2012

Det närmar sig halvmarathon


Det känns fint efter förra veckans mängd och efter en vilodag är det nu dags att fokusera på en vecka med lite mindre mängd och mer kvalitet för att sedan öka på med lite mängd igen. Det blir inget riktigt långpass denna veckan utan istället avslutas den med Löparprojektet i Skåne som nu drar igång med backträning i skogen igen. Detta har jag verkligen sett fram emot!

Närmaste målet är en halvmara nere i Skanör den 22:a september där jag ska gå på max för att se hur det ligger till med formen. Jag känner mig fortfarande inte speciellt tävlingssugen men jag tycker tävlingshalvmaror är riktigt bra uthållighetsträning så därför kommer jag springa ändå. Detta loppet är också den första halvmaran jag sprang när jag började löpträna för 4år sedan så den är lite speciell för mig.

För 4år sedan

Senaste åren har jag inte kunna springa den då den går helgen innan Lidingöloppet men nu när medaljtiden är fixad hoppar jag över Lidingö i år och kan därför ställa upp igen. När jag sprang den för 4år sedan hade jag 2 månaders löpträning i ryggen och hade aldrig sprungit så långt, tiden blev då 1:45:10. Jag sprang den också året efter på 1:33:08 och båda dessa tiderna tänker jag göra mos av i år!


7 kommentarer:

Staffan sa...

Halvmarathon det är fint det :) Kul och det råder ju inga tvivel om att du kommer mosa de där tiderna, visst är det kul att blicka tillbaka?!

Jag springer halvmara helgen före dig och har faktiskt inte en aning hur det står till med fartuthålligheten just nu. Visst är jag tränad nog för att ta mig på en hygglig tid men i närheten av förra årets 1:23 vete sjutton om jag fixar just nu, känns inte riktigt så i kroppen.

mikael sa...

Skrattar lite för mig själv ... hoppas du ursäktar
Vilken skillnad i hållning på bilderna från nu jämfört med 4 år sen. Som dag och natt :)

Imponerande att du sprang en halvmara på den tiden efter 2 mån löpträning.
Ger mig inte på några gissningar i tid den här gången. Som du förstår tror jag på en bra tid

Daniel sa...

Staffan - Man måste blicka tillbaka då och då. Alltid samma sköna känsla! Jag minns att 1:33 satt långt inne och att jag aldrig trodde jag skulle kunna slå den tiden. Nu kan jag springa 1:33 på träning utan problem :) Gillar verkligen halvmaran, det är MIN distans! :)
Ska bli spännande att se vad du sätter för tid i Sthlm!

Mikael - Det har hänt en del! ;) Du får gärna gissa men jag brukar ha svårt för att nå upp till dina höga tankar om mig...kanske kommer jag dit en vacker dag ;)

Johan sa...

Håller med Mikael imponerande tid att fixa efter bara 2 månaders träning. Så stark som du såg ut nu i helgen, så borde du inte ha några problem med att fixa en bra tid i Skanör. Själv så fegar jag och kör milen då jag har Berlin helgen efter. :)

Västgötskan sa...

Jag har kommit till det stadiet där jag börjar tycka att halvmaror inte är "Så farligt långt ändå".
Det ett ett bra tecken va? ;-)

Lycka till!

Kram M

Snorkkis sa...

Man skulle kunna säga att du har ett rätt mycket bättre klipp i steget nu. På bilden ser du ju fortfarande ut som oss vanliga människor i steget :)

Daniel sa...

Johan - Fast milen kommer bli perfekt inför Berlin. Har själv kört milen eller 5km i Skanör som laddning inför Lidingö helgen efter och det har funkat kanon :)

Västgötskan - Du har fått löparpannben hör jag! :) Det bådar gott! Kram!

Snorkkis - Det har hänt en del men det finns mer att jobba på ;)