9 okt. 2012

Kloka ord!

Jag vill tacka för alla kloka och fina kommentarer i förra inlägget! Så bra att kunna få lite feedback från er kloka läsare när det gäller detta. Jag ska inte ta något beslut nu utan kommer fortsätta fundera över hur jag ska göra. Som någon skrev så blir ju cirkeln sluten efter adoptionen och maran i New York så ska jag sluta blogga passar det fint efter allt detta. Jag får se hur jag kommer tänka när vi kommit hem från Kina och hur det känns, kanske kommer jag har ett stort behov av att skriva om hur det är att nu äntligen bli få bli pappa efter alla dessa år eller så känner jag inte alls för att skriva kanske?

Oavsett om jag väljer att avsluta eller fortsätta att blogga så är jag ganska säker på att jag kommer lägga upp en bild på vår lilla kille här på bloggen. Ni är ju många som följt med här och stöttat under resan så det känns helt rätt att ni får "träffa" honom och jag tror heller inte han har något emot detta när han blir äldre och kan se hur många tummar som hållits för oss här på bloggen. Som jag skrev i våras så kommer jag skriva ut och spara många av inläggen från adoptionsresan. Dessa kommer ligga ihop med hans övriga adoptionspapper så kan han i framtiden själv kan få läsa och se hur många som hållit tummarna för att han ska få komma hit.

Som det är i nuläget så är det sekretess som gäller och jag får inte lägga ut något som kan identifiera honom. Jag kan dock säga att han är en riktigt gullig liten kille som kommer vara 2år och 6 månader när vi kommer till Kina. Vi vet också en hel del om hans personlighet så som att han gillar dumplings vilket passar bra då vi också gillar detta!

Holy Monkey, ett favoritställe när det gäller dumplings

Han pratar också Kinesiska såklart vilket kommer bli en väldigt spännande utmaning. Språket kommer inte vara något problem på lång sikt men i början kommer vi få jobba med detta. Jag har försökt lära mig lite lätta Kinesiska ord men det där är inte helt lätt och att läsa Kinesiska är inte ens att tänka på. Jag är dock övertygad om att allt kommer gå jättebra och för var dag som nu går kommer vi ett stort steg närmare resan. Vi kommer åka någon gång i mitten av november så det drar verkligen ihop sig nu!

5 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Som svar på frågan i förra inlägget är det naturligtvis upp till dig om du vill fortsätta blogga eller inte. Om du känner att du vill, orkar och har tid, mitt i allt det nya som blir.

Ur ett rent egoistiskt perspektiv vill jag såklart att du fortsätter. Det har varit en spännande resa vi har fått följa med på och naturligtvis skulle det vara jätteroligt att få följa med även i fortsättningen. Du väljer naturligtvis själv var du drar gränsen för det privata och hur mycket du vill utelämna. Men som sagt, gör det som känns bäst för dig och familjen.

Och vet ni? Jag är alldeles pirrig i magen för eran skull :)

Eva D sa...

Skönt att höra Daniel att vi i alla fall får se resultatet av er långa kamp, dvs. guldklimpen från Kina. Är övertygad om att alla vi som läser din blogg tycker att du har något att tillföra oss. Tror inte att någon läser av skumma orsaker. Hoppas inte det iallafall.
Eftersom jag också har en adoptivson känner jag nästan eran pirriga väntan i kroppen. Kram till er båda!

Daniel sa...

Anna - Tack för din input! Jag tycker du har en bra balans på din blogg när det gäller att inte lägga ut för mycket privata saker men ändå är det personligt. Kanske kan jag lyckas med samma sak i framtiden?
Kul att du också är pirrig, vågar knappt tänka på hur det kommer kännas när vi sitter på planet till Kina....

Eva - Min plan har hela tiden varit att blogga tills vi kommit hem från Kina. Lite taskigt mot alla läsare som varit med på resan och inte få vara med på slutet....eller man kanske ska kalla det för början egentligen ;) Början på något fantastiskt! Pirrigt är det! Kram tillbaka!

mikael sa...

Jättebra ide att skriva ut inlägg från bloggen. Det är plan också och göra det som en liten bok.

Det finns en bok för adopterade där man skriver in olika händelser. En sån bok för biobarn ... .mitt första ord var .. Jag lärde mig gå ... Fast för adopterade
m

Daniel sa...

Tack för tipset Mikael! Sak kolla upp detta för det måste vi ju ha! :)

Typ denna då? :)

https://www.adlibris.com/se/shopperwatch.aspx?addwatch=9185199230&isbn=9185199230