1 jan. 2013

Fin avslutning på året!Jag sprang ut 2012 med stil och vad kan vara bättre att avsluta löparåret med ett lopp och en pallplats? Det var grisigt väder med hård vind och regn men det blev ändå deltagarrekord med runt 280 startande vilket var väldigt kul. Vi hade också finbesök av min vän Ingmarie som kommit hit för att springa ut året som varit.

Det blir ingen lång racerapport men jag kan berätta att jag gav allt och kämpade in i det sista för att försvara min andraplats från förra året. När vi hade 1 kilometer kvar låg jag och skuggade tvåan men han hade mer kraft än mig och ökade tempot medan jag gjorde mitt bästa för att hänga på. När spurten kom fanns inget kvar att svara med så jag fick se mig slagen med 3 sekunder. Tiden för dom 6915 meterna blev 26:10 vilket blev ett snitttempo på 3:47min/km. Ett fint besked på att formen finns där även om jag inte känner mig så löptränad just nu.


Min klubbkompis Magnus som vann fanns det som vanligt inget att göra något åt. Han är övermänsklig och kom in på låga 22min vilket blev runt 3:10-tempo över dom 6,9km. På bilden ser ni också Ingmarie som vann damklassen med stil! Stort grattis till er båda!


Det här var också andra året som Trelleborgsklassikern gick av stapeln där man ska fullfölja Sydkustloppet 21,1km, Trelleborgsloppet 10km och Sylvesterloppet 6,9km. Det känns kul att jag nu lyckats vara med två år på rad samt varit med sedan klassikern startade. Jag hoppas kunna vara med många år till oavsett vilken nivå jag håller och får väl då slå upp en ny vägg för att få plats med alla stora diplom.

Nu börjar vi på ett nytt fräscht år med nya utmaningar och idag kör jag igång med en liten utmaning för att se vad 30 dagar med 100 up kan göra för löpformen. Ingmarie, Patrizia, Sara och Karin! Är ni redo!? :)


8 kommentarer:

Elin sa...

Skön avslutning på ditt 2012!!
Kommer också försöka mig på 100 up men jag gör det under februari istället eftersom jag fortfarande går på antibiotika. Har kört liknande övningar förut och märkt resultat, så kanske kan det hjälpa att vara lite mer konsekvent nu? :-)
Gott nytt år!!!

Anonym sa...

Härligt avslutning, sannerligen!
Hoppas 2013 blir ett fint år, både ur löparsynpunkt och för dig och din "nya" familj! :-)

Kram M

Karin sa...

jajamensan! Kommer att börja lugnt och fint idag (för att få in tekniken, inte alls för att det är den 1/1...)

Ingmarie sa...

Yes! I´m redy! Vi skulle förstås ha övat lite i går....
tack för att ni kom och Gott Nytt År!

Johan Renström sa...

Jag har kört 100up lite av och till och nu blev jag påmind om det. Svårt att göra grejer själv, men nu ska jag komma ihåg att köra ett litet pass majoriteten av veckans dagar.

3,47 ... oj vilket tempo:)

Daniel sa...

Elin - Du får hänga på i februari! Kul att du märkt resultat. Känner själv att övningen tog betydligt mer än vad jag först trodde nu när jag gjort första 100. Ska bli spännande att se resultatet! Krya på!

Västgötskan - Detsamma till dig! Ska bli kul att följa dina äventyr i terrängen under 2013! Kram

Karin - Sådär tänker jag också! Viktigt att inte slarva men oj vad jobbigt det var att hålla god teknik hela vägen. Övningen tog betydligt mer än förväntat. Kommer bli spännande att se hur det känns om 30 dagar :)

Ingmarie - Det missade vi ju! Vilken trevlig kväll och gott nytt tillbaka. Ses på lördag!

Johan - Man glömmer ju lätt bort dom här övningarna men dom är ju viktiga. Berätta gärna hur det går för dig med 100up!

Anonym sa...

Redo! Min senaste månad av förkylning har verkligen gjort att kondisen har försvunnit, men nu jäklar!!!!

Patrizia

Daniel sa...

Skönt att skiten släppt! En bra start på nya året! :)