18 aug. 2009

18/8 1 meter cellplast

I förra veckan var jag inne på Annas trevliga Orka Mera blogg och läste inlägget om foamrollern. Jag beställde en direkt och idag kom den med posten.
Det är nog den dyraste biten isolering jag någonsin köpt men säkert den jag kommer ha mest nytta av.
Jag skulle egentligen sprungit lite idag innan jobbet men nu fick det bli ett pass med min nya vän istället. Tänkte också att det kunde vara nyttigt att låta mina ben vila ännu en dag så att jag inte drar upp den gamla skiten igen.
Jag hittade lite övningar på youtube som jag testade och till min förvåning så var den klart lättare att använda än vad jag trott. Det var t.o.m riktigt roligt, jag kände direkt att jag kom åt en massa ställen som behövde en omgång.



Ryggen var den ju kanon till också!! Det värsta var nog ITB-senan, oj vad det gör ont men det är ju inte fel att ge den en ordentlig omgång, bara att bita ihop....
Jag tror jag ska använda rollern till lite coreövningar också. Har svårt att bli vän med pilatesbollen så rollern känns som ett bra alternativ för mig.

Tack än en gång Anna för att du uppmärksammade detta fantastiska redskap! Jag kommer inte släppa den i första taget.

2 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Varsågod - det var så lite så :)
Jag gillar också min jättemycket. Känns verkligen som den gör nytta! ITB är grym men det lättar efterhand, nu känns inte min så farlig längre! Nu är det framsida lår som är mest plågsamt...

Daniel sa...

Har testat den lite till nu och visst gör den nytta. Jag får en skön känsla i benen efteråt, känner mig väldigt smidig trots att ITB:n är en nära döden upplevelse ;-)

Tänker köra lite övningar med den både före och efter jag sprungit. Vilket bra redskap!!