25 nov. 2009

25/11 Kom hit och spring!!!


Jag har nämnt innan på bloggen att jag är med och arrangerar ett lopp här nere i Trelleborg. Nu är anmälan öppen så det är bara att gå in här "Sydkustloppet" och boka upp lördagen den 1:a maj nästa år. Sprid det gärna vidare till vänner och bekanta, är ni inte löpare så spring ändå eller kom ner och heja vid målet i Smyge.





Förra årets vinnare, Annelie Nilsson och Marcus Petersson


12 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Då måste jag ju välja mellan detta och broloppet... Göteborgsvarvet är ju redan spikat där på mitten... Du som är helt opartisk (ehrm) vilket ska jag välja?

Daniel sa...

Ja, jag är VÄLDIGT partisk ;).

Se detta loppet som en del av din träning. Det är ett avslappnat lopp där man springer på små mysiga strandstigar längs havet. Man springer också igenom Trelleborgs centrum så det är en skön kontrast mot havet. Lite sandstrand finns också med =)

Kolla gärna in dom här bilderna så blir du säkert sugen. 4:e bilden är min favorit av löparbilder =)

http://www.sydkustloppet.se/Halvmara_bilder_ThomasNyberg.htm

Joel R sa...

Jag är på Daniel!

Daniel sa...

Jätteroligt Joel!! Behöver du hjälp med något praktiskt runt om så bara hör av dig när det närmar sig. Kan ju bjuda på en frukost eller nåt?? :)

Joel R sa...

Det vore jäkligt kul att ses, datumet är inbokat och jag ska anmäla mig i dagarna.

Loppet ser annorlunda och väldigt roligt ut. Fantastisk målgång, något i klass med BAM fast på skånska breddgrader :-)

Daniel sa...

Vi kollar läget när det drar ihop sig så hittar vi på något :)

Visst är det ett annorlunda lopp med lite av varje. Tror du kan läsa det mesta om det på hemsidan. Finns kartor och annat. Undrar du något så fråga mig eller bara gå in på Funbeat eller Facebook. Tror där finns en del löpare som sprang förra året som också har bra koll.
Här är en artikel med ett litet videoklipp du kan kolla in.

http://trelleborg.lokaltidningen.se/article/20090505/ARTIKLER/732115888/1388#

BAM?? Det är väl det där maratonloppet i fjällen??

Joel R sa...

Björkliden Arctic Marathon, jag har varit anmäld men backat ut pga skada. Likadant med Ladonia Mountain Trophy där jag var anmäld med några klasskompisar. Surt men en dag blir det nog av.

Jag har anmält mig till Sydkustloppet nu!

Daniel sa...

Toppen!! Då ses vi till våren!! =)

Joel R sa...

Fast när jag tittar på årets tider inser jag att 1.35 kanske är lite optimistiskt...sandsträckan lär ju suga lite...

Daniel sa...

Du kan nog inte jämföra detta loppet med någon annan halvmara. Det är lite speciellt och jag skulle tippa att ca 30% kan räknas som terräng med strandstigar. Vi hade också motvind hela vägen. Jag hade själv löparknä sist och var glad jag kom i mål men jag tror jag kan fixa den på under 1:40. Killen som vann på 1:20 har jag sett springa en halvmara på 1:13, han är grym och vinner många tävlingar här nere.

Får vi samma förhållanden i vår så tror jag du kan räkna med en tid som är 5min långsammare än annars. Har vi vind i ryggen så räkna med pers!! ;)

Joel R sa...

Det är taget. Det är ju en stund tills dess också. Men tack för informationen.

Jag ska rätta mig själv också, loppet jag nämde ovan heter BAMM - Björkliden Arctic MOUNTAIN Marathon och inget annat...:-)

Daniel sa...

A-HA!! ;)