27 maj 2010

27/5 In i bubblan

Pigga ben under spurten på Malmö Halvmarathon.
Hoppas på samma känsla i Stockholm!

Idag har jag gått in i min "marathonbubbla", har sagt åt min fru att hon få stå ut med en del konstigheter nu fram till loppet. Daniel kommer tillbaka igen den 6:e för nu kommer han inte vara sig själv. Bubblan kom över mig redan igår kväll när jag körde hem från mitt kvällsskift. Hörde en cover på Eagle Eye Cherrys´s "Save Tonight" och jag var bara tvungen att skruva upp ljudet. Gillar originalet och tyckte detta var en grymt bra cover, det lät som en duett mellan en kille och en tjej.

När jag kom hem var jag tvungen att kolla vem som sjöng denna och det var EMD!!! PINSAMT DANIEL!!! Än värre var att jag satte igång den medan jag åt min morgongröt idag och blev på gott humör när jag lyssnade. Då visste jag att bubblan var ett faktum!




Jag trodde inte bubblan skulle komma förrän nästa vecka men nu är den som sagt över mig. Har problem att koncentrera mig och är allmänt flummig, i huvudet finns bara marathon, marathon, marathon..... Folk på jobbet pratar om vad dom ska grilla i helgen och vilket vin dom ska dricka men jag kunde inte bry mig mindre just nu. Att det snart är helg kvittar också alla dagar som kommer nu är en dag mindre till start. Jag borde också vara överlycklig av att det ska bli spring i New York i höst men det får vänta, nu är det marathon, marathon marathon....

Var ute och tränade backe idag och det var bara huller om buller i huvudet, passet gick kanon men jag hade problem att hålla igen på tempot. Fick stanna under uppvärmning och nedvarvning för jag kom på mig att ligga i ett 4:00 tempo helt utan anledning. Trots att jag stannade och började om gick det bara några hundra meter så var jag där igen, skön känsla men jag måste spara lite på krutet nu. Nästa vecka slutar jag dessutom med min bromsmedicin och då kommer det bli helt galet, jag brukar få en häftig energikick i kroppen av detta.

Ser fram emot en skön och smått galen tid fram till maran nu. Yiiihhaaaa!!!

10 kommentarer:

~●Helena Pettersson●~ sa...

Det kanske är för tidigt att säga lycka till på maran redan nu? Jag säger det iaf. ;P Det kanske kommer nåt mer lycka till innan start.. :)

Mikael Björk sa...

Ha! Det verkar vara en härlig bubbla att befinna sig i. Jobbigt för familjen och din omgivning kanske...

Daniel sa...

Helena - Tusen tack! Det är aldrig för tidigt med ett lycka till, jag lär behöva det ;)

Mikael - Hade inte EMD funnits i bubblan hade det varit helt fantastiskt ;)
Tror min omgivning står ut, jag är glad och säger ja till allt utan att tänka :)

mikael sa...

Haha, känner igen mig med det där att ligga i alldeles för högt tempo :)

Igår körde jag lite uppvärmning innan jag hade 5 km med fartökningar. Tänkte ligga i ett 4.15 tempo. Men ökningarna låg mellan 4.00 och 3.40 ... Borde kunna hålla igen. Eller är jag så pass bra? :)

Ska bli intressant att se vad jag gör på Blodomloppet på onsdag. Enligt hemsidan är banan 10 km men jag gjorde 37.22 förra året så den är nog 9.4 eller nåt.

Sofie sa...

Men Daniel det här med EMD känns lite underligt oväntat o skrämmande... men att du är i din bubbla däremot är helt okej och helt begripligt!

Stöttar dig till hundra procent och jag vet om att du kommer fixa detta!!!

Kramar i massor till dig kära make ; )

Staffan sa...

Sådär känner jag jämt förutom det där med EMD då ;)

PS, kika in på bloggen, jag är numera också en sub40-löpare!!!

~●Helena Pettersson●~ sa...

Vilken tur. ;) Ja jag håller alla tummar och tår för dig på dina lopp, men det tror jag du vet vid det här laget. :)

Hahaha! Sofie skrev ju en underbar kommentar;
"Men Daniel det här med EMD känns lite underligt oväntat o skrämmande..."
*fniss*
:D
Kram på er!

Daniel sa...

Mikael - Skönt att jag inte är ensam ;). Hoppas du slipper trängseln på Blodomloppet och lycka till!

Sofie - Ja, det är läskigt det där! ;) Tack för du stöttar som alltid!!!

Staffan - WOW! Välkommen till klubben! Ska ta mig en titt på bloggen :)

Helena - Det är verkligen skrämmande, känns bättre idag men kan inte fatta att jag erkände det där med EMD igår. ;) Idag är det definitivt inte EMD i högtalarna :)
Kram!

Anna (Orka mera) sa...

Vilken härlig bubbla, att få befinna sig i en sån kan ju vara värt alla EMD-flippar i världen. Ska bli hur spännande som helst att läsa din fortsatta uppladdning och urladdning. Det här kommer att bli SÅ bra. Har du tur spelar dom EMD på västerbron. Förra året spelade dom BlackJack - I natt. Det var precis där och då den BÄSTA LÅTEN i hela världen. Jag kände mig så stark att jag rös. Lite pinsamt men sant...

Daniel sa...

Yeah!!! EMD på Västerbron!!! :)))

Jag går igång på allt nu, Black Jack låter toppen det med :) hehe!! Förstår fullt ut att du blev peppad!