26 maj 2010

26/5 På besiktning


Det fina vädret var tillbaka idag och jag var sugen på att ge mig ut bland rapsfälten igen. "Tyvärr" var det vilodag så jag fick snällt ta en promenad med hunden istället och sedan blev det ett besök hos naprapaten.

Precis som jag trodde så fanns det en del att jobba på med mitt högerben. Det var svagare än mitt vänstra, knät var svullet och jag hade tydligen haft en muskelbristning när jag kände smärta för någon vecka sedan. Inte helt oväntat och jag blev lite rädd men det ser som tur är bra ut ändå.

Högerbenet fick sig en omgång och sedan var det dags för överkroppen. Jag fick beröm för min coreträning och det syntes på min hållning. Dock hade mitt överkroppsbygge gjort mig lite stel och osmidig så det blev en del knäckande och tänjande av överkroppen också. Jag ska nu köra lite mer smidighetsövningar för att inte tappa för mycket där, fick även lite tips och smidighets-övningar att köra innan start på maran.

Vi följde också upp mitt meniskproblem som jag hade i vintras. Jag var lite rädd för att behöva åka in och operera detta nu efter maran men det verkar som problemet är ur världen. Övningarna jag kört har hjälpt och alla symptom är borta, kan det bli bättre? :)

Konstaterade också att jag är i riktigt bra form just nu, min träning går på rätt håll men det finns mer att jobba med. Pratade lite löpteknik men det är ingen idé att göra något nu innan maran. Jag ska se i sommar om jag inte ska boka in en tid och se över lite saker kring detta, tror definitivt jag kan få lite mer driv i mitt steg. Efter maran vill jag satsa på att bli snabb på milen och halvmaran, för detta tror jag att det behövs lite mer jobb på tekniken. Vi får se vad som händer.....

11 kommentarer:

Ingmarie sa...

Tänk vad de där naprapaterna kan hitta (på)....Min hittade med en himla massa ömma punkter som jag inte hade en aaaaaning om innan. Bara att hoppas att ont ska med ont förgås. :-) Du kommer att slå Stockholm, Sverige och världen med häpnad den 5:e. Tro mig!

Anna (Orka mera) sa...

Underbar skånsk bild! Har det verkligen varit så fint idag? Själv kom jag ut först på kvällen och höll på att frysa ihjäl...

Jenny sa...

Bra att göra en justering av stela muskler i kroppen. Du verkar vara riktigt stark och i form just nu!

Daniel sa...

Ingmarie - Tack för att du tror detta, det stärker mig!!! Jag har själv en riktigt skön känsla i kroppen och tror jag kan få till en häftig tid. Vågar inte hoppas och tänka för mycket nu bara ;)

Anna - Bilden är från mitt pass i lördags men det var faktiskt fint på morgonen när jag var ute med hunden. Dock inte mycket värme :(

Jenny - Nytta gör det verkligen, jag brukar känna mig väldigt spänstig och smidig efter jag varit där. Man lär sig ju också mycket om sin kropp på samma gång :)

Anna sa...

Ett besök där hade ju inte varit fel. Skönt att det var okej trots muskelbristningen. Håller med Anan, fin skåns bild. Skåne är sagolikt vackert just nu. Rapsfälten är gudomliga. Snart bara en vecka kvar...OCH vad kul att det går framåt för din fru. Kul om ni kan köra pass ihop och så.

Staffan sa...

Verkar bra det där med en genomgång och du fick ju inte körförbud ;) Jag har bokat in en massage på jobbet på tisdag och killen är rätt hårdhänt och duktig på att trycka på triggerpoints!

Det är inte så konstigt att våra motionärskroppar känns lite halvslitna nu efter dessa tuffa månader!

Snabbt kortpass för mig kväll (sugen på att maxa på milen efter mitt intervallpass men det får vänta till efter maran...), kör nog inte hårdare än 4:15-tempo. Sedan en lugn runda i helgen och två korta lätta rundor tisdag-onsdag så ser min "plan ut".

Daniel sa...

Anna - Det kommer nog bli några pass ihop framöver, trevligt med lite sällskap ju :)
Klart du ska ta ett besök hos naprapaten om du tror det kan göra nytta. Själv tycker jag alltid jag får ny energi när jag varit där :). Dom har också fått nya maskiner på gymmet där ifall du ska köra ett pass samtidigt :)

Staffan - Låter bra Staffan, tror det är kanon att man ser över kroppen nu när vi tränat hårt. Tråkigt om något är fel och inte funkar fullt ut när man tränat så mycket. Tyvärr märker man ju oftast detta inte förrän det är för sent ;)

Min plan är:
Lördag - Snabbdistans 8km
Söndag - 8km lättdistans
Tisdag - 8x300m intervaller
Onsdag - 10km lättdistans
Fredag - 4km lugn jogg
Lördag - 42km marathon!!!!

Staffan sa...

Oj, det där ser ganska mycket ut, men det kanske är enligt 3h-programmet? Om jag var dig skulle jag nog stryka onsdagsdistansen - förstår inte vad den ska ge extra i det här läget!? Fredagspasset skulle jag istället köra som 3km lugn jogg och sista km i tänkt marafart. Så planerar jag mina lätta pass tisdag och ev onsdag.

Daniel sa...

Detta är 3h-programmet.
Har också funderat på det där onsdagspasset. Känns lite mycket efter intervallerna men det är enligt programmet där det står 10-12km. Tanken är att det ska vara en sista kolhydrattömning och att man ska börja ladda med kollisar efter detta. Får se, kanske blir det bara 5km eller nåt?

Tack för fredagstipset, tror också att en fartökning kan vara bra där. :)

Staffan sa...

OK, jag vet att Mäster Szalkai förespråkar kolhydrattömning. Själv tänker jag att för oss motionärer gäller att inte experimentera med något som kroppen inte är van vid så jag kör ingen tömning, försöker bara äta och dricka extra mycket sista dagarna.

Det är NÄRA nu!!!

Daniel sa...

Tror också jag skiter i tömningen, känns inte som jag har tillräckligt koll på det där. ;)

Visst är det nära nu!!! Ska bli roligt att träffas också :))