26 maj 2010

26/5 World MS Day



Tänkte bara uppmärksamma er läsare på att idag är det World MS Day, en dag då man uppmärksammar MS lite varstans i världen. Det händer lite småsaker i Sverige som man kan läsa om hos NHR om någon är intresserad. För dom som bor i Stockholm finns det exempelvis en utställning av tavlor i Kungsträdgården.
----------------------------------------------------------------------------------------------

World MS Day - Kungsträdgården, Stockholm

Den 26 maj uppmärksammas Multipel Skleros - MS i hela världen.
I Sverige anordnar NHR en vernissage i Kungsträdgården, Stockholm. 23 konstnärer ställer ut 34 konstverk som visar på den livskraft och vilja som finns hos människor som berörs av MS på olika sätt.

  • Plats: Kungsträdgården,
    So Stockholm Gallery, Jussi Björlings Allé 5
  • Tid: 11.00 – 21.00
------------------------------------------------------------------------------------------------

Hade själv en idé att jag skulle gjort något för att uppmärksamma denna dagen på något sätt men det blev inte mycket av det. Å andra sidan så är varje dag en MS-dag för mig.

6 kommentarer:

Linda sa...

Blev alldeles tårögd av videon, fast på ett bra sätt! Man ska inte sluta leva bara för att man har ms, vilket jag tycker att även du visar på ett bra sätt!

~●Helena Pettersson●~ sa...

Fasen också.. Började grina när jag tittade på videon. Jag hade också nån slags idé förra året om att jag skulle göra nåt särskillt på denna dagen iår men hade totalt glömt bort att det var idag! Men som du skrev, alla dagar är ju MS dagar för oss med MS. På gott och ont.

Pernilla Hult sa...

Här pågår det nu en debatt om bromsmediciner och att Upplänningarna får den sent eller inte alls.. Det blir spännande att se hur det fortskrider..
Klart man är med i NHR och har den lilla nyckelpigan =) Det är mitt lilla sätt att bidra..

Daniel sa...

Linda - Tack! :) Visst ska man inte sluta leva! Finns många som har ett bra liv trots MS, tycker videon får fram detta på ett bra sätt som gör en glad :)

Helena - Inte ett öga torrt ;). Tycker det är bra att MS har en egen dag så att det uppmärksammas.

Pernilla - Hörde att Jan Fagius på "Ackis" var i blåsväder för han håller inne med medicinen. Bättring Janne!!! ;)
Bra att du stöder NHR!!! Måste erkänna att jag själv inte är med, bättring på mig med!!! ;)

Ingmarie sa...

TACK Daniel för att du påminner mig, och alla andra, om hur mycket det finns att vara glad och tacksam över. Verkligen en bra film och jag ÄLSKAR den låten! (U2 fan) Har helt missat denna dagen. :-( Jag hoppas och tror att löpning och träning är den absolut bästa broms"medicinen".

Daniel sa...

Kul att du gillade videon och visst passar låten bra till, är också ett U2 fan ;)
Löpning och träning är bästa medicinen, inget snack om det! :)