26 juli 2010

26/7 Letar vidare


Första arbetsdagen idag efter 5 veckors semester, kändes helt ok faktiskt trots att jag gick upp 04:30. Jag hade lite spöken i huvudet under dagen för jag hade tänkt ta löpvila även idag i hopp om att få lite inspiration tillbaka. Nu skulle min fru till skogen och springa på kvällen vilket gav mig huvudbry. Ska hon springa i skogen och inte jag? Antagligen finns det en liten gnista för jag ville följa med istället för att köra styrketräning. Hon hade dock en regel och det var att jag inte fick springa tillsammans med henne för hon skulle lyssna på sommarpratare i iPoden under rundan. Deal!!! ;)

Det blev därför ändrade planer med den tänkta löpvilan och jag bestämde mig för att plåga benen dagen till ära. Innan skogen blev det ett pass med mycket benträning i trädgården, körde även armhävningar, situps och stående "Jane Fondas" när jag ändå var igång. Blev lite irriterad under passet för när jag väl hittade flytet blev jag störd av nyfikna grannar och annat. Lite stressande för jag ville hinna med hela passet innan jag skulle träffa min fru i skogen. Det gick trots allt helt ok och fick kört det jag ville.


Passet i skogen gick också bra, jag körde 10km medelhårt på 43:30 och passade på att träna backlöpning ännu en gång. Det är både roligt och bra för huvudet då man hela tiden håller sig sysselsatt. Tror också jag hittade lite motivation till löpningen igen och fick även lite tändvätska när jag startade passet. Första kilometern är ganska kuperad men idag var den även ockuperad! En arg liten pinscher började jaga mig och nafsa efter hälsenorna!

Stannade bums och var beredd på att sparka iväg den lilla figuren men den lugnade ner sig. Jag sa några väl valda ord till ägaren som inte hade den kopplad för man ska ha hundarna kopplade i motionsspåren. Han fattade inte alls och menade på att den inte var farlig, själv tyckte jag han kunde bett om ursäkt och kopplat hunden bara. Sprang iväg igen och hunden satte efter mig ännu en gång, stannade och nu var det inga vänliga ord ägaren fick av mig. Han fattade vinken och tog upp hunden i famnen medan jag sprang vidare, säkrast för hunden. ;)

Var ganska irriterad men det var bra för passet, hade horn i pannan hela vägen och backarna blev en baggis. Försökte också peppa mig med att det snart är dags för Lidingöloppet och att jag faktiskt har ett bra mål att kämpa mot. Jag ska ju fixa en silvermedalj på det där loppet! Nu ska bara huvudet fatta detta också så ska jag snart hitta tillbaka på allvar!

10 kommentarer:

Mikael Björk sa...

Hundar i spåret! Bah!!!

anneliten sa...

Jag är hundägare - i alla fall p deltid. Och jag hatar hundägare som inte kan hålla koll på sina djur i motionsspåret och som dessutom har mage att säga att de inte är farliga! De lägger liksom över problemet på den "anfallna" tycker jag. Jag har dessutom blivit biten i baken en gång när jag sprang. Och det utan att vara rädd.

john sa...

Du får bita husse nästan gång ni möts alt. kidnappa hunden och kräv lösensumma :)

Jenny sa...

Är din löplust tillbaka nu? Tiden på 10 km visar att du är stark och på G!

LOPARJANNE sa...

Du ser ut att vara i form för silvermedaljen!
Kanske ska vi släppa ut lite hundar i spåret på Lidingöloppet, så får vi upp farten lite? ;)

Daniel sa...

Mikael - Inget roligt, synd att dom inte kan hålla dom kopplade. Jag gillar egentligen hundar men inte lösa när man springer.

Anneliten - Precis så är det! Det kan vara människor som är livrädda för hundar även om det är världens snällaste hund, tyvärr fattar inte alla hundägare detta.

John - Jag kidnappar hunden och tar med den hem till vår stora hund nästa gång. :) Eller så tar jag med vår hund som "livvakt" nästa gång jag springer i skogen. Hon kan vara ganska tuff...

Jenny - Inte riktigt men formen finns där tror jag :)

Janne - Hundar på LL låter som en bra idé fast då blir det till att springa i hockeyutrustning eller något ;)

Lars sa...

Hur la du upp själva utfallspasset? Vikt? Antal repetioner osv?

Daniel sa...

Jag hade 20kg på stången plus stångens vikt på 2kg. Gjorde 10st på varje ben i 3 set. I pausen varvade jag med lite situps.
Just detta passet var inte så "genomtänkt" utan jag improviserade mest. Grym träningsvärk fick jag dock helt oväntat ;)

Lars sa...

Ok! Jag ska kopiera ditt pass. Har fruktansvärt ont i höger vad och gör allt annat än springer under mina träningspass.

Daniel sa...

Se bara upp för träningsvärken Lars! ;). Hoppas vaden blir bra snart!