4 aug. 2010

4/8 Snabba puckar

Beställde mina nya kompressionsstrumpor sent i måndags kväll och idag onsdag hade jag dom i brevlådan, snabb service måste jag säga!!! Det var bara på med dom direkt för att testa lite, 10km lätt distanslöpning stod på schemat. Lite kort för ett test kanske då jag tror man egentligen märker fördelarna med kompression på lite längre distanser.


Strumporna satt kanon och "omfamnade" både underbenet och foten utan några veck. Under rundan gav dom fint stöd och hade heller inga irriterande sömmar eller något. Var lite rädd att dom skulle vara varma men det var ingen fara med det, tror faktiskt dom var lite svalare än mina gamla x-socks som också upplevs tjockare.

Kompressionen var hårdare än mina x-socks och det gillade jag, tyckte det kändes stabilt och fint. Dock var dom betydligt svårare att få på sig men jag hittade en film på youtube med ett bra tips och problemet var löst. Tror denna metoden även är bra för strumpans livslängd så man inte drar och sliter när man ska ta på den. Fortsättning följer när jag testat lite mer över längre distanser men så här vid första testet har jag absolut inget att klaga på.


12 kommentarer:

Lars sa...

Första gången jag drog på mig mina kompressionsstrumpor (mitten av maj), trodde jag att det var en omöjlighet. Nu går det betydligt lättare.
Själv har jag nästan blivit fixerad vid att springa med dessa strumpor. När jag igår inte hittade kompressionsstrumporna var jag nära att ställa in passet innan jag insåg hur orimligt det skulle vara.

Hempa10 sa...

Varifrån beställde du? Du har inte övervägt kompressionstajts/shorts?

John sa...

Låter dig vara försökskanin ett litet tag till då innan det blir till att beställa :).

Daniel sa...

Lars - Hehe! Känner igen det där! Är inte fullt så beroende av mina men måsta ha dom på tävlingar över 10km. ;)

Hempa - Tog dessa från Joggshopen.

http://shop.jogg.se/

Har funderat på det där med shorts och tights med kompression, ska titta lite närmre på det när vi är i NY då dom har ett bra utbud där.

John - Gör det!!! Jag återkommer igen när jag testat dom över lite längre distanser.

Anna sa...

Hej Daniel och tack för en superinspirerande blogg! Jag måste fråga en sak som inte har med strumporna att göra. Hur är Newtons skor i storleken jämfört med t ex Asics? Jag är väldigt sugen på att beställa ett par nämligen men lite orolig att välja fel storlek. Tack än en gång och lycka till framöver!

Daniel sa...

Hej Anna! Roligt att du gillar min blogg! :)
Asics har jag aldrig haft så där vet jag inte hur storleken är jämfört mot Newton. Jag hade Nike och Puma innan jag skaffade Newtons och där stämmer storleken rakt av. Även min fru kör med Newton och har samma storlek som i sina Adidas och Nike, inga problem där heller.
Är du osäker så ta hellre 1/2 storlek större för skorna är vädligt mjuka och formar sig fint efter foten tycker jag. Därför kan man styra en hel del med snörningen och kan dra ihop dom ganska ordentligt utan att det känns konstigt.
Vi har köpt våra från Millet och det har funkat bra. Tar upp till 2 veckor att få hem dom och frakten landar på ca 130sek.

http://www.milletsports.co.uk/running/shoes/newton/

Bara hör av dig om du undrar något mer och hoppas du blir nöjd med ditt eventuella köp!
Lycka till tillbaka!

Dan sa...

Hmm, intressant. Har länge tänkt köpa liknande istället för mina 10 år gamla stödskydd från Rehband. Vet du om det finns kompressionsstrumpor utan själva strumpan, alltså sådana som går från hälsena upp över vaden. Hållbarheten borde vara längre om man nu vill använda dem så ofta :)

Trevlig blogg förresten!

Daniel sa...

Tror att CEP har något liknande...

http://www.compressionstockings.com/cep-sport-socks-running-c-452_463.html

Har också sett en del amerikanska "Newton-löpare" som springer runt i Calf Guards från 2XU.

http://www.2xu.com/compression/ua1244b.html

Vet dock inte var man kan få tag på dom eller om det är något att ha.

Pratade med en ortopedtekniker som gjorde mina inlägg. Han var inte helt förtjust i kompressionsstrumpor då det inte skulle vara bra att trycka ihop foten. Han hade ett utlägg om detta men jag minns inte varför det inte skulle vara bra? Jag vet jag kollade lite efter 2XU prylarna efter vår diskussion men fick aldrig tag på några....

Teorierna verkar vara många kring detta ;)

mikael sa...

Min rehab fortsätter med mycket stretch och styrka.
Har sprungit 2 4km pass på 3 veckor. Men jag känner ingen smärta vilket är positivt.

Imorgon blir det 6 km och jag hoppas det håller.

Var på löplabbet igår och kikade på kompressionsstrumpor och jag tror nog jag ska köpa ett par eller två.

Vad ska man använda för typ av sockar om man springer kortare än 10 km?

Daniel sa...

Låter som du börjar hitta tillbaka, skönt!
Kör jag inte med kompression brukar jag springa i löplabbets egna strumpor. Tycker dom funkar bra för mig både på tävling och träning.

Anna sa...

TACK Daniel! Nu blir det shopping av! :) Du är grym och grattis till prestationen i Kåsebergaloppet!

Daniel sa...

Spännande Anna! Berätta gärna vad du tycker om dom när du fått dom, alltid intressant! :)
Vet inte om du såg Newton-klippen jag la upp här på bloggen, om inte så är det detta inlägget.

http://mina-utmaningar.blogspot.com/2010/08/128-skoslitage-och-annat.html

Kanske kan dom hjälpa dig att välja rätt...