7 sep. 2010

7/9 Vindpinad stege


Då var nästa träningsvecka igång och idag blev det en intervallstege över ett soligt men blåsigt Söderslätt. Stegen för dagen var 2 x (1000-800-600-400-200m) och jag "kluddade" inte till det utan körde kort och gott 60sek vila rakt igenom hela passet. Ville också få in lite distans idag så det blev även 4km uppjogg och 4km nerjogg.

Finns egentligen inte mycket att säga om passet mer än att den fina och lätta känslan håller i sig. Kroppen var lite stel i början efter söndagens långpass men den kom igång riktigt fint på slutet. Jag hade gott om energi hela vägen, tog det lite lugnt på första intervallerna men sedan utmanade mig själv som jag alltid gör när det gäller intervaller. Lyckades också öka på tempot allt eftersom intervallerna blev kortare vilket också var planen.


Dagens statistik


Detta var första gången jag testade denna stegen men jag trivdes inte riktigt med den då den inte var speciellt utmanande mot andra stegar jag testat. Den var tuff när den började om med en tusing i mitten men sedan blev det bara lättare och lättare vilket gjorde att jag gärna hade kört lite till mot slutet. Tror jag ska dra ner på både uppjogg och nerjogg nästa gång och köra stegen 3ggr istället för 2ggr eller kanske vända på andra halvan så att jag avslutar med en tuff tusing istället för en 200:ing? Jag vill gärna avsluta riktigt tufft när jag kör intervaller men kanske var tanken med just denna stegen att man ska avsluta lätt?

Någon som har tips på lite tuffa stegar kanske?

7 kommentarer:

Ingmarie sa...

jag har ofta kört på tid. T.ex. 6+ 8 + 12+ 8 + 6 min. Alternativt kör du 1000-800-600-400-200-200-400-600-800-1000.
(Gillar förresten att även du använder ordet "kluddar". :-) )

Karin sa...

Kanske en (eller ett helt gäng) med så kallade "Olgor". Verkar ju vara bland det vidrigaste man kan hålla på med... Har inte testat själv, mest för att jag är en "springsomdetkännsbra-löpare" och inte har koll på mjölksyratrösklar osv.

John sa...

Den andra kilometern var ju riktigt giftig! Med det är som du säger, en så bra löpare som du kanske behöver en större utmaning. Jag tror på att köra 3 gånger i samma följd.

mikael sa...

Förra tisdagen körde jag
3x70/20, 2x2 min, 2x3 min, 2x2 min och 2x 70/20

Det kanske inte är någon match för dig men det var ändå ett tips.

Daniel sa...

Ingmarie - Att köra på tid istället för sträcka kan nog vara något för mig. Mitt huvud brukar "trösta" sig själv med att desto fortare jag kör intervallen desto kortare tid vara det jobbiga. Detta funkar ju inte om jag kör på tid och borde kännas tuffare :). Lät det kluddigt? ;)

Karin - Dom där Olgorna har jag hört mycket om och vad jag har förstått så ska dom vara fruktansvärt jobbiga. Precis som dig har jag inte så bra koll på mjölksyratrösklar och därför har jag inte testat dom. Kommer säkert göra det någon gång i framtiden dock för jag är allt lite nyfiken :)

John - Det flöt på riktigt fint där på andra halvan :). 3ggr ska jag definitivt testa någon gång.

Mikael - Tack för tipset! Intervaller på tid är alltid en match tycker jag :).

Ingmarie sa...

Jag fattar exakt vad ditt kludd betyder.:-) Testa det då. Då måste du lära dig att härda ut fastän det är tid kvar. :-)

Daniel sa...

Ska definitivt köra mer intervaller på tid och härda mig. Grrrr! ;)
Tack!!!