6 sep. 2010

6/9 Prylar

Då är sista intensiva veckan inför Lidingöloppet igång och den börjar inte så intensivt som man kan tro. Idag kör jag planerad vila hela dagen och jag äter mig i form, trevligt värre! Tänkte därför bara utvärdera mina kompressionsstrumpor lite kort samt skriva lite om första intrycket av ryggsäcken jag håller på att testa.


Kompressionsstrumporna från CEP har jag nu testat under flera långpass och jag gillar dom verkligen. Vad dom har för effekt med blodflödet kan jag inte utvärdera men jag gillar känslan i dom och skulle inte vilja var utan dom på mina långpass. Kompressionen är hårdare än mina gamla X-Socks och det känns som dom håller "ihop" musklerna i underbenet på ett skönt sätt. Tycker det känns riktigt stabilt och fint speciellt när jag trycker på uppför backar. Kanske är det en placeboeffekt men jag gillar känslan av att underbenen får ett extra stöd.

En annan skillnad jag märker mot mina gamla är att dom håller benen betydligt svalare och torrare. Hade inga som helst problem med överhettning trots att jag sprang i temperaturer upp mot 30 grader i somras. Sammanfattningsvis är jag nöjd med mitt inköp och kommer säkert fortsätta köra med detta märket även om dom är betydligt dyrare än andra fabrikat. Lite roligare färg blir det kanske nästa gång dock, i New York ska jag försöka ragga upp ett par gröna. :)


När det gäller Mobex-ryggsäcken från Columbia som jag håller på att testa så har jag fortfarande inte sprungit med den. Har varit väldigt sugen på att testa men det har inte funnits tillfälle än men det kommer. Jag har dock en testpilot som har haft med den på cykeltur och hon var väldigt nöjd med den, den var lätt och hon besvärades inte av att ha den på ryggen. Bältet runt midjan är också smart utformat så att spännet sitter på sidan och man får det inte i magen när man ligger ner på cykeln. Ryggsäcken är också utformad för att hålla lågt luftmotstånd och den smälter fint in efter formen från cykelhjälmen utan att den tar emot.


Även om jag inte har sprungit i den så har jag testat att packa lite i den. Jag hade med den på Trellborgsloppet för överdragskläder samt den stora systemkameran. Sakerna fick bra plats och den var väldigt lätt att packa i samt att ta i och ur sakerna. Den är inte som en vanlig ryggsäck där man trycker ner allt uppifrån som gör att det blir svårt att komma åt sakerna i botten.


Denna ryggsäcken fäller man helt enkelt bort hela ryggen på och man kommer åt att packa lätt och man ser precis var sakerna finns när man vill komma åt dom. "Tältkonstruktionen" gör också att den håller formen och man kan ställa den upp på exempelvis ett bord när man ska packa den, allt blir väldigt överskådligt och det är lätt att checka så att allt nödvändigt kommit med.

På ryggen man fäller fram finns också fack att packa i och man kommer även åt ett eventuellt vätskesystem på ett enkelt sätt, jag kommer skaffa ett sådant och testa lite längre fram. Det finns också ett "lastnät" som gör att utrustningen inte faller ut när man öppnar ryggen. Jag skulle dock vilja ha lite alternativa fästpunkter till detta nätet så att det även kunde hålla fast saker på botten när inte väskan är fullpackad. Det hade räckt med 2st öglor i sömmen på insidan till kardborrfästena så hade det varit fixat.


Så som det ser ut på bilden skulle jag vilja att det gick att fästa nätet. Då hade jag fått ett litet fack i botten för exempelvis en systemkamera som annars gärna vill hoppa runt. Jag tror dock det skulle kunna gå att sy fast egna öglor likt dom svarta som sitter i taket på väskan så det ska säkert inte vara några problem.

Nu återstår det bara att få springa med väskan, är riktigt nyfiken på hur den kommer upplevas. Jag har bara erfarenhet från en gammal reklamryggsäck som jag sprang en halvmara med, tror denna kommer bli ett rejält uppsving i jämförelse. Eldprovet kommer under Markusloppet den 23:e oktober, 50km trailrun och jag ser verkligen fram emot det trots att jag inte är någon långpass-löpare.

8 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Jag är inte nöjd förrän jag får se dig i de rosa :)

Andrej sa...

Hoppas ryggan funkar. MÅSTE ha en annan än den jag har!

anneliten sa...

Jag har bara haft mina strumpor en enda gång - på ett tjurigt långpass. Ett sådant när allt känns och går fel. Både garmin och iPod lägger av och så. Benen tunga och humöret lågt. Det var nog inte strumpornas fel, men jag har bara inte tänkt på att ta på dem igen. Tack för att du påminde. De ska få en chans till.

John sa...

Grymt! Skall du springa 50k? Det verkar vara en tuff utmaning (för mig) är ganska övertygad om att du klarar det :).

Thomas sa...

Tror att det kan löna sig i längden med CEP..
Löplabbets strumpor håller inte alls länge.
Efter ca. 10 pass börjar stortån att titta fram..

Daniel sa...

Anna - He he he!!! Newton kommer snart presentera en ny racer som jag är väldigt sugen på. Stämmer färgerna är det inte omöjligt att jag kör med rosa på tävling. Känns lite kul :)

Andrej - Hoppas jag med! :) Din rygga lät inte skön efter vad du berättade innan...klart du ska skaffa en ordentlig ryggsäck!

Anneliten - Har väntat på en reccension från dig. Klart du ska ge dom en chans till, är spänd på vad du kommer tycka.

John - Visst blir det 50km! Dock inte fokus på tid eller något. Ska se till att få ett skönt lopp och bara låta kroppen flyta på i fin natur :)

Thomas - Intressant! Har aldrig testat Löplabbets strumpor men det är väl så att man få vad man betalar för ibland, gäller dock inte allt ;).

Pernilla Hult sa...

Tack för backträningstipsen! :)
Ska kika på det där när nattpassen är avklarade för den här gången..

Daniel sa...

Det var så lite Pernilla! Hoppas du hittar något som passar. Dom jag har testat är riktigt bra för motivationen med bra pepp och passande musik :)