5 sep. 2010

5/9 Sista genomköraren

Körde idag det sista kuperade långpasset inför Lidingöloppet och det känns riktigt skönt att ha dessa passen bakom mig nu. Ni som hängt med här ett tag har nog märkt att jag inte är någon stor fantast av långpassen. Att springa runt 20km går bra men upp mot 30km är lite av ett nödvändigt ont för mig. Inför Lidingö har det trots allt varit helt ok och jag har njutit av passen i fint väder. Många av passen har jag även kört i skogen vilket är betydligt trevligare än att springa ute på dom öppna slätterna utanför husknuten.


Passet idag blev kuperat som sagt och planen var att bara rulla på i ca 2½ timme med fokus på teknik och inte så mycket på tempo. Allt flöt på som det skulle och kroppen fortsätter vara lätt och fin utan några skavanker vilket jag är väldigt tacksam över, en skada nu hade inte varit roligt så här nära inpå loppet.

Vid halvtid sprang jag förbi serveringen vid Torup för att fylla på vatten i bältet, där stötte jag på den trevliga Mikael som stretchade ut vaderna efter sitt pass. Fick pratat lite om målsättningar inför Lidingö och vätskebälten, Mikael ska också springa loppet och om du läser detta så kolla gärna denna länken ;)
Vid Torup var det fullt med folk idag då det var något som hette Skogens Dag, tror aldrig mina kompressionsstrumpor har fått så många blickar. Alla jag mötte tittade ner på mina ben när jag susade förbi...

Andra halvan av passet gick också fint och jag fick betydligt mindre krampkänningar mot slutet än på förra långpasset i skogen vilket gladde mig. Totalt blev det idag 31km på tiden 2:27 och det gick kontrollerat och fint. All min fokus på teknik hade dock gjort att jag var ganska slutkörd i magmuskulaturen, jag var hela tiden noggrann med var jag hade höften och det satte sina spår. Var dock nöjd med detta då jag tyckte jag fick ett kvitto på att jag jobbat rätt.


Sammanfattar nu en grym vecka med 80km löpning och 140min styrka. Det har "bara" blivit 4 pass löpning med vilka pass det har varit! Lyckade tusingar, en kuperad halvmara i bra tempo, sub40 på milen under träning och idag ett sista lyckat långpass inför Lidingö. Styrkan jag kört har också varit mycket fokus på core och ben så jag har verkligen kört hårt trots 3 löpfria dagar. Jag är supernöjd med min vecka och nu väntar min mormors goda biffar med sås och potatis! :)

14 kommentarer:

LOPARJANNE sa...

Imponerande och kul att läsa när det känns bra efter "riktiga" långpass... Nu är det nog banan på Lidingö som har respekt för dig och inte tvärt om... :)

Mikael Björk sa...

Det är flott! Och tack för tabellen. :-)

Anna (Orka mera) sa...

Det är lätt att få lite småpanik när du börjar prata om "sista inför Lidingö"... Har ju själv inte börjat tänka på Lidingö ännu! Jaja jag har ju två veckor på mig efter sthlm halvmarathon :)

Ingmarie sa...

Som sagt var, det kommer att gå galant på LL! Det där med att folk gärna vill kommentera och ifrågasätta det man gör är bara att vänja sig vid. De finns alltid oavsett. jag brukar skämta bort dem. :-)

John sa...

Grymt jobbat Daniel! Med den tiden lär det inte bli några problem på LL. Jag tror att jag skall beställa ett par kompressionsstrumpor lagom till den stora utmaningen. Vart beställde du dina?

Jenny sa...

Vilket härligt besked av kroppen du fick! Jag har sgat det förut, men Lidingö blir en "barnlek" för dig!

Petra sa...

Yes, harligt att hora! Och skont att lagga langpassen bakom sig. Jag tycker som du att 20 km ar helt ok men runt 30 km ar alldeles for langt. Det blir genast en himla skillnad.

Daniel sa...

Janne - hehe! Hoppas du har rätt där! Det gick faktiskt bra i backarna förra året och jag tror dom planar ut sig i ren förskräckelse när dom ser mig i år.. ;)

Mikael - Håll tillgodo! :) Tycker det ser toppen ut med din måltid :)

Anna - Du ÄR i form för Lidingö året runt så oroa dig inte för det, dessutom är du grym på Aborrbacken i mörker ;).

Ingmarie - Ska försöka skämta bort det som du säger. Jag litar också mer på vad min naprapat säger och kör på det :).

John - Tack! Jag köpte mina på joggshopen.

http://shop.jogg.se/prod.asp?id=117&MainID=44

Fast just CEP är väldigt dyra ifall du inte skulle trivas med kompressionsstrumpor. Löplabbet har lite andra modeller som X-Socks och Nike för halva kostnaden om du inte vill lägga ut för mycket pengar. CEP säger sig dock ha den bäst dokumenterade effekten och verkar hålla lite högre kvalitet än mina gamla X-Socks tycker jag.

Jenny - Kul att du tror det, det känns bra men jag kommer nog behöva plocka fram det stora pannbenet för att fixa silvret ;)

Petra - Då är jag inte ensam om att tycka detta ;). Har dock ett lite mindre långpass nästa helg fast det kör jag på plant underlag. Ska också bli skönt att nöta lite asfalt nu efter skogen :)

Sofie RW sa...

Nu är det alltså bara att invänta formen. Fast den verkar du ha konstant med dig!

Daniel sa...

Nog verkar den vara konstant just nu men jag tror det finns lite mer att hämta när jag snart trappar ner inför LL. Hoppas den vill komma fram när det verkligen gäller också ;)

Sara sa...

Bra blogg du skriver, mycket intressant läsning!

Jag var också ute i Torup i helgen och drog konstiga blickar till mig i mina kompressionsstrumpor.

Jag ska springa mitt första Lidingölopp i år. Men jag säger som Anna, jag har knappt haft tid att tänka på det än, har en halvmara i Veberöd i helgen. Det är nästan så att jag blir nervös för jag inser att trots att jag har många långpass i Torup i benen har jag har aldrig sprungit 3 mil för.

Daniel sa...

Välkommen hit Sara! Såg dig i Trelleborg men visste inte att du var du, då hade jag hälsat på dig ;) Grym tid du satte där! :)

Jag har bara sprungit Lidingö en gång och då tyckte jag inte distansen i sig var så jobbig. Det händer något hela tiden och det går upp och ner så det blir aldrig långtråkigt och kilometerna rullar på fortare än man tror. Oroa dig inte för distansen den fixar du!
Lycka till i helgen!

Sara sa...

Haha ja, jag såg dig med, men visste inte heller att du var du! Vi får hälsa på varandra i fortsättningen, vi springer samma lopp ganska ofta.

Tack, känns skönt att höra, det lugnar mig lite grann:)

Daniel sa...

Såg inte din kommentar förrän nu. Självklart får vi hälsa i fortsättningen! :)
Tror faktiskt jag såg dig på prispallen under Änglamilen också :)