4 sep. 2010

4/9 Laddad och irriterad

Ingen löpning idag utan det blev istället ett pass styrka på gymmet. Körde både tungt och lätt samt en del "löparövningar" och lite mitokondristress för benen. Kroppen fortsätter vara grym och jag hade bra tryck hela vägen igenom, var dessutom lite irriterad idag vilket eldade på ytterliggare.

Laddad idag med!

Så fort jag gör en övning som är utanför gym-ägarens "box" så är han där som en hök på mig. Varför går du så? frågar han mitt i övningen. Jag stannar upp och börjar förklara fast jag vet att det inte är någon idé, han lyssnar inte på det örat. Han dömer istället ut alla övningar helt som inte är enligt hans bok.

Övningarna jag kör är ofta kanon för löpning och många har jag fått av min naprapat. Det är riktigt fina övningar som hjälpt mig mycket i löpningen och även i vardagen då jag fått en bättre hållning. Dom kanske inte ser så coola ut och många gånger har killarna där roligt åt mig och undrar om det är balett eller något jag håller på med. Må hända att jag inte maxar i bänkpress eller bygger stora muskler på det sättet jag tränar men jag är något av det segaste på mitt gym i dagsläget, min träning ger resultat, det är jag övertygad om. Känns dock lite surt när man måste träna på ett visst sätt enligt vissa. Jag brukar dock kontra med en utmaning på löpbandet och då är dom inte så kaxiga ;)

Vill jag bygga muskler så gör jag det men jag ligger där jag vill ligga och just nu satsar jag bara på att bli uthålligare och ännu segare. Jag väger 80kg och är 1:80 lång, har låg fettprocent, har muskler så det räcker och mår toppen vilket är det viktigaste. Dessutom så vet dom inte att jag även tränar för att må bra med min sjukdom så låt mig träna som jag vill och på det sättet som passar just mig!

Passande låt för dagen med en skön scen från en av mina favoritserier, någon som minns den?


7 kommentarer:

Annika sa...

Utmaningen på löpbandet var i mitt tycke klockren. Fortsätt som du är för du har ju många som tackar dig för inspiration, tips och imponerande träning och resultat här på din blogg. Det är lättare sagt än gjort att alltid skaka av sig det likt en gås....

John sa...

Jo visst är det störande med alla tuffa killar på gymmen som är övertygade om att deras övningar är de mest ultimata. Men precis som du säger är det svårt att skapa ögonkontakt sen när man står på löpbandet. Dock känner man deras blickar bakom ryggen. Det finns alltid olika aspekter vad det gäller definitionen av att vara vältränad. Jag vet iaf vad jag tycker.
Utmana dem i knäböj det brukar vara ganska kul då många på gymmen är s k "vassraggare". Därför har de oftast stora pösiga långbyxor på sig ;).

Morgan sa...

Man of Science, Man of Faith. Andra säsongen av Lost kunde inte ha börjat bättre. En personlig favorit!

Andrej sa...

Den fick jag googla... Lost men så stod det även "I en annan del av Köping" Lost följde jag, men jag kom inte ihåg låten. "Punchdrunk", du vet...
Kan fortf inte lägga upp mig som följare, men fan den som ger sig.
När det gäller gym. Jag körde lite specialare förra året - frivändningar och knäböj med stången över huvudet i superset: 21, 15, 9 rep utan avbrott. F-n vad folk tittade. Men det var ingen som hängde på.

Daniel sa...

Annika - Tack för din kommentar. Jag fortsätter på min bana men tar gärna emot tips också. Blir dock irriterad när folk fullkomligt dömer ut övningar som faktiskt är bra.

John - Bra skrivet! Vassraggare passar klockrent :))

Morgan - Kul att du kände igen klippet! 2:an när Desmond kommer in i bilden är nog något av det bästa på hela serien.

Andrej - Låter som en grym övning det där!
Visst fanns låten även med i "En annan del av Köping". Passar bra där med.
Konstigt att du inte kan lägga till dig. Det funkade för några dagar sedan och jag testade lägga till mig själv nu precis och det funkade. Tog dock bort mig igen ;)

Erik Aschan sa...

Ja, det är en fantastisk låt till en fantastisk serie som tyvärr spårade ur fullständigt (enligt min ödmjuka åsikt). Synd.
Du fortsätter inspirera nåt enormt med din blogg, Daniel! Du kommer äta upp Aborren. 18 dagar kvar. Heja heja!

Daniel sa...

Håller med om att serien tappade bort sig lite (eller mycket ;) där på slutet men den hämtade upp det på spurten och jag gillade avslutningen. Säsong 1 och 2 var dock klockrena! :)
Tack för hejandet, det känns tryggt och bra och hoppas just nu bara på att jag får vara skadefri och frisk fram tills start. Träningsmässigt har jag inte kunnat göra mycket mer än vad jag gjort, sen är det bara att hoppas på att det räcker ;)
Håller utkik efter dig vid 24km :)