3 sep. 2010

3/9 Träningen rockar!


Jag är inne i ett enormt flyt just nu och benen har aldrig varit lättare! Idag var det dags för en snabbdistans på 10k, ni minns kanske att jag gjorde ett försök på sub40 under träning i somras, nu var det dags för ett nytt försök....

Körde 3km uppvärmning och sedan bar det av i det fina löparvädret. Första 5km gick lätt trots högt tempo, snittpulsen låg på 154bpm första halvan vilket är tröskelfart för mig. Att det gick lätt kunde förklaras med att jag hade mestadels vind i ryggen men detta visste jag att jag skulle få äta upp sista halvan då jag skulle få den mot mig.

Allt gick bra fram till 5:e kilometern, jag hade ett riktigt skönt "flow" i löpningen men mot mig kommer en lös hund vilket gjorde att jag fick stanna till snabbt och förlorade lite tid. Den här hunden har varit ute efter mig förr och det hjälper att stanna till lite snabbt och visa att man är vänligt sinnad så går den hem till sin gård igen.

Det syns var hunden tog en tugga i pulskurvan ;)

Förlorade bara 10-15sek men det var synd på det fina flytet, hittade dock tillbaka ganska snart och fortsatte ösa på. Nu hade jag ganska kraftig motvind och testade hur benen funkade att pressa med hög puls. Efter det som hände på Trelleborgsloppet var jag lite nyfiken på hur det skulle kännas denna gången. Nu var det till min glädje ett helt annat tryck i benen och dom var med på noterna fullt ut. Jag pressade sista 5km med en snittpuls på 163bpm och en maxpuls på 171bpm, detta att jämföra med Trelleborgsloppet där jag hade 160bpm i snitt och endast 163bpm som max, en klar skillnad alltså.

Detta var precis det kvitto jag ville ha även om tiderna mot slutet inte var fantastiska vilket berodde på den kraftiga vinden. Trots hundproblemen blev det kross av sub40 på träning och jag är riktigt nöjd just nu. Helg är det också ovanpå detta! Yeah!!!

Dagens tider.


9 kommentarer:

Thomas sa...

Whooa.. Grattis!

Det bådar ju gott både för Skanör och LL:-)
*S*.. man ser tydligt "hundhoppet" på pulsen..

anneliten sa...

Om du låtit hunden jagat dig - hade det bliit sub 30 då? Skämt åsido, jag älskar hundar, men hatar lösa hundar när jag springer!

Jenny sa...

Du är ju bara för bra :) Grattis!

Sofie RW sa...

Yey! Den bilden säger allt! Och snabbare än snabb - det är DU som rockar!

messan sa...

Oj, vilket hopp...jag blir imponerad...jättemycket.
Har powerwalkat ikväll och det gör susen.
Ha det gott
Kram

Ingmarie sa...

Härligt! Hösten kommer att bli en rrraaaacccceeeeerrrrrrrhöst för dig!:-D

Therese sa...

Det ser ut som att du skulle klå vilken höjdhoppare som helst med den där bilden. :) Tack för inpirationen, jag blir superglad och peppad av att läsa dina inlägg!

Petra sa...

Inte sa konstigt det gar bra med det hoppet!!:)

Daniel sa...

Thomas - Ja nu jäklar ska det släppa lagom till LL :) Skanör får bli som det blir, tar det som en snabbdistans utan något mål och bara kör :)

Anneliten - Tanken slog mig faktiskt att "Du springer inte ifatt mig idag lilla hund" tyvärr kom den mot mig fort och inte bakom mig. Då hade pluskurvan kanske pekat uppåt istället :)

Jenny - Tack! Känns grymt just nu, hoppas det håller i sig :)

Sofie - Får se hur tuff jag är efter LL men just nu är jag ganska kaxig ;)

Messan - Det blir höjdhopp nästa! :) och visst gör powerwalk susen :)
Kram!

Ingmarie - Hoppas det! Klimatet är perfekt för mig just nu. Gillar sommarvärmen men presterar betydligt bättre nu :)

Therese - Kul att höra! :) Häcklöpning kanske vore något för mig ;)

Petra - Känner mig spänstig som du ser. Ska bara se till att farten hamnar framåt och inte uppåt ;)