21 aug. 2010

21/8 30km kuperat


Veckans långpass gick ännu en gång ute i skogen för att ge extra träning inför Lidingöloppet. Min ambition idag var att köra ganska hårt och jag hade förberett mig lite som inför tävling med en bra frukost och många timmars sömn. Tyvärr kände jag mig inte så laddad när jag väl kom ut i skogen, huvudet fanns där men kroppen svarade dåligt.

Första riktiga testet av mina nya strumpor.
Nu var jag ju trött redan innan jag kommit igång och inte blev jag
piggare av strumporna ;). Får nog testa lite mer innan jag ger en rapport.
Sköna var dom iaf! :)

Efter 5km tog det nästan stop och svetten fullkomligt rann av mig, den här varma, kvava och fuktiga luften var tillbaka och det fanns inget syre. Benen var också "tomma" och ville inte riktigt vakna till liv, kan bero på att jag tränat ganska hårt hela veckan? Bestämde mig istället för att vara snäll mot mig själv och bara flyta genom passet men korta vätskepauser för att verkligen orka hela vägen.

Planen funkade bra och det blev lite mer avslappnat och jag hittade flytet. Jag sprang upp och ner och hit och dit. Även om benen inte var pigga för dagen så kändes dom bra, dom rullade på fint och jag hade inte ont någonstans. Tränade också lite backteknik i dom många backarna men tog det ändå lugnt. Svettades gjorde jag fortfarande och det var inte lite heller, den riktigt droppade från shortsen vilket det aldrig brukar göra. Mot slutet fick jag också krampkänningar i backarna så även om jag tog det lugnt så blev det tufft idag. Snittpulsen blev bara 142bpm men oj vad benen fick jobba!


Banan jag springer har inga jättebackar som Aborrbacken på Lidingö men jag vill ändå påstå att den är lika tuff för det går verkligen upp och ner hela tiden utan några plana raksträckor. På Lidingö är ändå första halvan ganska lättsprungen, den innehåller även en del löpning på asfalt. Därför tror jag att "min" bana är riktigt bra träning för både huvud och kropp inför tävlingen. Tiden idag blev jag nöjd med trots allt, det blev 30km på 2:25 fast då stannade jag klockan under vätskepauserna.

Nu väntar lite vila för snart kommer vännerna över och vi ska spela poker hela kvällen. Jag har några kilo kött som måste på grillen fast just nu känns det som jag kan äta allt själv. ;) Hoppas jag har korten på min sida ikväll!

9 kommentarer:

Andréa sa...

Bra jobbat i värmen! Med det där passet i bakfickna kommer lidingö gå som en dans!

Ingmarie sa...

Att Skåne är platt är verkligen en myt! starkt jobbat och hoppas kvällen blir bra!

Thomas sa...

Bra jubbat:-)

messan sa...

Jag förstår dig...jag är helt genomsvettig efter powerwalken...och då springer du. Verkligen beundransvärt!
Ha en fin söndag!

Ska baka en liten god kaka nu...det är man värd efter promenaden:).
Kram

Daniel sa...

Andréa - Tack! Visst kommer det vara skönt att ha detta i ryggen. Tänker köra ett liknande pass om någon vecka igen. Hoppas på lite bättre luft då ;)

Ingmarie - Att Skåne är platt är en myt ;). Det gick bra på kvällen med! :)

Thomas - Tack så himla möe! ;)

Messan - Fast på ett sätt är det bättre att springa för det fläktar bättre då ;). Bra jobbat själv!
Klart du är värd en kaka, låter riktigt gott. :)
Kram!

Julle sa...

Verkar som ett härligt långpass! Imponerande att ta sig igenom 30 km är benen inte riktigt är med...

Daniel sa...

Det var härligt även om det var tungt bitvis. Nu när man sprungit lite längre sträckor några gånger börjar man lära sig att det faktiskt går även om det till början känns tungt. Mycket sitter i huvudet ;)

Joel R sa...

Försöker utläsa från diagrammet om du sprungit flera varv på en kortare bana men jag hittar ingen upprepning i höjdkurvan. Antar att du inte har ett tremilsspår att tillgå, eller?

Daniel sa...

Nix, har ingen tremilare utan detta är ett milspår där jag kör lite kors och tvärs samt tar genvägar på lite mindre stigar. Lite svårt med dom dom mindre stigarna som är igenvuxna nu bara.
Tycker det funkar helt ok och när man springer banan baklänges blir det också en annan upplevelse. Skulle du av någon anledning komma hit ner igen måste vi nästan köra ett pass där ute, tror du hade gillat det! :)