22 aug. 2010

22/8 Lugn söndag


Tog ut en planerad vilodag idag efter gårdagens urladdning i skogen, den sitter fortfarande kvar i kroppen och det känns helt rätt att vila. Tror jag tappade ca 3kg under rundan trots att jag drack ca 2liter vätska under dom 3 milen. Vet inte hur länge ett pass kan sitta kvar och "hålla igång" kroppen men det känns som jag fortfarande eftersvettas och att min kropp jobbar. Svårt att förklara men ni kanske fattar, motorn är fortfarande igång trots att jag har stängt av den. ;) Det är dock en skön känsla och den känns "rätt", har heller inte ont någonstans och jag känner mig laddad för en ny vecka.

Denna veckan blev det totalt 72km löpning och 120 minuters styrka allt helt enligt planen. Det har varit en riktig kanonvecka med mycket kvalitet och det känns som jag fått ut det mesta av varje pass. Nu blir den ännu en vecka med kvalitet fast utan långpasset då det är tävling istället. Kommer satsa frisk och se vad sommarens träning kan ha gjort på min miltid, är det inte för varmt väder borde det gå att sätta nytt pers på lördag, spännande ska det bli!!!

5 kommentarer:

Thomas sa...

Shit vad mycket du tränar.
Önskar min kropp tålde så mycket.

För mig är varannan dag max, i vissa tillfällen är det heller inte nog med en vilodag.

Du är en stor inspiratör!

anneliten sa...

Klart du ska vila idag - efter gårdagens fantastiska genrep!

Jenny sa...

Visst är det gött när kroppen fattar vad det hela handlar om! Du är verkligen värd en vilodag!

John sa...

Riktigt bra pass i helgen Daniel, ATT du kommer dominera på LL. Hoppas att söndagens vila gjort dig pigg inför en ny underbar träningsvecka :).

Daniel sa...

Thomas - Tack! Alltid kul att kunna inspirera! :)
Det är lite lurigt det där med hur mycket man kan träna. Viktigt att köra lugna pass verkligen lugnt ;) och att öka distanserna med förstånd. Jag har själv precis som många andra gått den hårda vägen och skadat mig på vägen men jag har lärt mig mer och mer men kommer med alla säkerhet skada mig igen. ;)
Tips är att köra mycket styrka för att kroppen ska tåla lite mer.

Anneliten - Det blev en skön vilosöndag och nu är jag laddad igen! Ska köra ett genrep till om 2 veckor sedan trappar jag ner på distansen inför Lidingö.

Jenny - Kroppen ska man lyssna på och igår var det inget snack om saken, den ville vila! :)

John - Tack! Hoppas verkligen dessa passen ska var som dunderhonung inför LL, ska bli spännande att se vad man kan göra för tid :) Vilan gjorde gott och idag var det fullt ös igen :)