23 aug. 2010

23/8 Ett litet tält

Måndag igen och det blev både styrka samt lite lätt distanslöpning - kroppen svarade fint efter söndagens vila. När jag kom hem stod det ett paket och väntade vid dörren innehållande ett litet gult kupoltält.


Ni som hängt med här på bloggen minns nog att jag letade löpar-ryggsäck i somras. Jag har ännu inte skaffat någon men för ett tag sedan fick jag en förfrågan om jag ville testa en Mobex från Columbia Sportswear. Passade perfekt eftersom denna var en av ryggsäckarna jag hade på min lista över tänkbara alternativ. Har också läst mycket positiva saker om den på utländska forum och bloggar, den har även fått en del utmärkelser för innovativ design och annat. Det är verkligen en annorlunda ryggsäck och ser ut som ett litet kupoltält som man kan platta till och sedan vecklar den ut sig igen.


Kupolkonstruktionen gör att den alltid håller formen och den hoppar inte runt på ryggen, den väger också bara 794 gram så den är väldigt lätt trots att den rymmer nästan 24l. Den har en massa smarta fack lite här och var och allt känns väldigt genomtänkt. Jag gillar att den har en hållare för vattenflaska i midjebältet samt ett fack för exempelvis energibars och gel på andra sidan, den är också förberedd för vätskesystem.


Det regnade småspik idag så det blev test direkt då den är behandlad med något som heter Omni-Shield, detta ska hålla den fri från smuts och vatten. Vattnet pärlade sig fint så det funkar säkert som utlovat, jag ville dock inte trycka ner den i leran så här på direkten ;). Columbia har även en annan impregnering på vissa prylar som heter Omni-Shield Blood 'N Guts, denna ryggsäcken har inte detta men det är precis vad det låter som, impregneringen skyddar mot blod, inälvor och även slem. Tyckte det var lite kul, något för Dexter kanske? :)

Nu kanske ni undrar vad jag ska göra med denna på ryggen? Vi ska till New York i oktober där vi både ska springa lopp samt upptäcka staden lite till fots med löparskorna. Därför behövs en lite större väska för den "riktiga" kameran samt lite optik till den kanske, en och annan picknick i Central Park blir det kanske också på kuppen och det går ju ner en hel del bagels i den. :)

I höst har också den där Anna ;) lurat med mig på någon typ av "ultra-trail"....kallas det så??? Jag är helt off på detta området! ;). Det ska hur som springas 50km och det utlovas lera vid dåligt väder. Löparna ska också vara "självförsörjande" med vätska och annat så där kommer jag ha stor nytta av denna ryggsäcken. Kanske skulle jag också haft den där
Blood 'N Guts impregnering när Anna är inblandad? ;)

Om någon vill veta lite mer om alla finesserna med ryggsäcken så verkar denna killen ha bra koll på läget. Själv återkommer jag när jag testat den på riktigt...


6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Verkar vara en bra investering! Och det där loppet vore kanske något nu när jag är van...;-)

John sa...

Haha! Jag ser framför mig hur du springer genom en kohage i ett rykande tempo rakt igenom boskapet. Antar att det är då man har användning för "Blood 'N Guts"-skydd :).

Andrej sa...

Ha, och här använder jag en ryggsäck som jag fick genom Kungälv Kommuns cykelutmaning. Den är okej, men väldigt skumpig och sitter inte riktigt fast, så det blir lätt skav i nacken och korsryggen.

Daniel sa...

Ingmarie - Du låter sugen! :) Vänta inte för länge ifall du vill vara med för jag tror det är begränsat med platser...

John - Man vet aldrig vad man kan råka ut för här nere på vischan ;)

Andrej - Inget roligt det där! Sprang själv Broloppet som är en halvmara men en "reklamryggsäck", fick också skav och den hoppade runt på ryggen. Förstår precis vad du menar ;)

Therese sa...

Den där ryggan ser ju ascool ut! Ser fram emot en recension när du testat den.

Daniel sa...

Kommer testa den ordentligt nu efter Lidingöloppet. Rapport kommer! ;)