24 aug. 2010

24/8 Den där stegen


Idag blev det 3:e gången jag körde Therese grymma stege och det var precis lika roligt och jobbigt som dom andra gångerna. Vinden var också tillbaka över Söderslätt idag och det med besked! Det gjorde inget idag för jag tyckte det var ganska roligt att få lite extra krydda under rundan, dessutom hade den blåst bort det här kvava och klibbiga vädret. Nu var det istället riktigt friskt, solen lyste och lungorna fick ordentligt med syre, vilken skillnad mot långpasset i lördags!


Vinden gjorde att det blev lite vilda västern med intervallerna, tanken är ju att man ska öka tempot efterhand men det funkade inte med dagens storm. Som ni ser körde jag dom första långa "femmorna" i klart snabbare tempo än den sista "ettan" som burkar ligga ner mot 3:00 tempo. Femmorna gick riktigt lätt och fint med vind i ryggen medan den sista ettan gick uppe på en kulle med piskande motvind.

Alla intervallerna efter "fyrorna" var kräk-jobbiga och jag fick verkligen ligga på som ett djur för att hålla dom under 4:00 tempo. Det kändes nästan som det var bättre att inte ta i för mycket då jag tyckte vinden bara slungade mig mer tillbaka än framåt då.

Passet var dock väldigt roligt och vinden var väntad, jag tog det som en liten rolig utmaning och jag tror passet fick önskad effekt trots vinden. Nu väntar lite lugnare träning fram tills tävlingen på lördag, hoppas det här friska sköna vädret håller sig kvar tills dess. Lite mindre vind har jag dock på min önskelista. ;)

8 kommentarer:

Anna sa...

Det är bra att du laddar inför lördagen med fin stege!

Sofie RW sa...

Vilken bra bild! Hoppas att du inte mejjade ner någon stackare om du sprang med den. Och tack för inspirationen - i morgon ska jag köra stege!

Andréa sa...

Du är verkligen inspirerande diciplinerad med din träning!

DEn där stegen låter, som jag konstaterade en annan gång när du skrev om den, jätterolig. Jag ska försöka mig på en variant av den någon dag när kroppen känns bra!

John sa...

Det är väl lite märkligt. Det verkar som att det inte spelar någon roll vilket håll man väljer att springa, det blir alltid motvind på något konstigt sätt. Ser att du hade stege med dig på passet. Det brukar jag också ha så att det blir lite match. En gång så satt det en brandbil på den också :).

Daniel sa...

Anna - Hoppas denna uppladdningen ska få fart på benen! Det kommer bli ett roligt lopp! :)

Sofie - Ingen råkade illa ut men stegen är bra att ha över axlarna när man är ute på landsvägen. Bilarna vågar inte köra så nära mig då ;)

Andréa - Den är verkligen rolig och jättebra. Ger ju hela 30min intervalltid och vill man kan man ta bort dom första "femmorna" om man vill köra lite lättare. 30min suger verkligen musten ur kroppen men jag tror det är effektivt. :)

John - Brandbil har jag aldrig testat! Testade en gång med en hel mellanstadieklass på stegen men dom väsnades så förbannat att jag inte hörde musiken i iPoden! ;)

John sa...

HAHA!

Anna (Orka mera) sa...

Måste testa den där stegen. Det verkar grym. Verkar förstås lite jobbig att springa med, men ändå...haha:)

Daniel sa...

Den här stegen hade passat dig som handen i handsken Anna! :)