8 juli 2010

8/7 På spaning efter ryggsäck


Som jag skrivit här innan så ska vi till New York i oktober, vi tänkte upptäcka staden delvis springandes och är därför på jakt efter en bra ryggsäck att springa med. Jag har bara sprungit med ryggsäck en gång och det var på Broloppet för några veckor sedan. Hade en gammal "reklam-ryggsäck" som inte var någon höjdare, remmarna skavde mot halsen och den hoppade väldigt mycket på ryggen.

Ska jag springa med ryggsäck måste det kännas naturligt annars blir jag bara irriterad på den. Den ska gärna kunna rymma en del saker också så den ska helst vara på över 10L och gå att utrusta med en vätskeblåsa. Har någon tips på bra och bekväma ryggsäckar för detta så tar jag tacksamt emot dom!? Visst kan vi köpa en ryggsäck på plats i New York men jag skulle gärna vilja testa den här hemma först så vi slipper spendera tid på att hitta ryggsäck när vi är där. Det finns roligare saker att göra! ;)

Modellerna jag funderar på är dessa:


7 kommentarer:

Staffan sa...

Enda anledningen för mig att springa runt med ryggsäck vore om jag gjorde transportlöpning till/från jobbet till rutin...

Tycker det är lite hysteriskt med alla dessa vätskeryggor som folk kånkar runt på. OK om man ska springa ultra på 10 mil men på mina långpass upp till 38km har det gått alldeles utmärkt med att vara välvätskad vid start och sedan ett vanligt vätskebälte med fyra flaskor.

Eller varför inte ha med en tjugolapp och stanna någonstans och handla dricka?

Staffan sa...

PS, förresten, lycka till med loppet imorgon, visst var det väl 10km-tävling då?

Jag tror du går in på 36:56

Daniel sa...

Håller med om att det är lite "hype" kring vätskeryggsäckarna. Såg folk på SM som sprang med dessa vilket jag inte förstår riktigt meningen med?

Tänkte inte ha ryggsäck för vätskans skull utan mer för sightseeing-löpning. Vill kunna ta med mig systemkameran med lite optik samt även shoppa om jag skulle stöta på något roligt.
Vätskeblåsa är inte ett måste men den måste vara skön att springa med.

Tack för lycka till:et, visst är det imorgon! Hoppas faktiskt på en tid under 37min men vet inte riktigt om jag har det i mig. Jag kommer satsa friskt och hoppas du har rätt! :)

Pernilla Hult sa...

Lycka till imorgon!
Hälsa Sofie att det kommer att gå så bra för henne!
Har inga tips om ryggor - men kikar gärna in och tjuvläser tipsen Du får :)

Daniel sa...

Tack Pernilla! Det är bara jag som springer, Sofie laddar för Kåseberga i augusti.

Mikael Björk sa...

Hype eller ej. Jag tycker det är skönare med rygga än med vätskebälte. Jag har en Haglöfs Ace i storlek S. Det är mindre än du efterfrågar, men jag tror att komforten i de större är jämförbar.

Har kutat både hit och dit med min rygga. Senast igår. Nära sex och en halv timme på Kullaberg. Det var en pärs, men inte alls pga ryggan. Den har hög komfort. Lastad med vätska (ca 1,5l), ombyteskläder, energi, första-hjälpen-kit och telefon. Inga skav eller annat obehag. Överhuvudtaget.

Tror kompressionsfunktionen är viktig att kika på. Särskilt om du ska frakta runt kamera och lite optik. Du vill INTE att det ska fara runt överhuvudtaget. Varken för din eller utrustningens skull.

Daniel sa...

Tack för tipset och infon Mikael! Ska kolla lite extra på Haglöfs. Visst får inte kameran hoppa runt i ryggan, den måste kunna ligga stadigt! Får nog bli prio ett efter komforten. Jag återkommer i ett inlägg när jag skaffat ryggsäck, fortsättning följer... ;)