14 okt. 2010

13/10 Marathon-vibbar


Började dagen med en skön löptur tillsammans med Ingmarie i Central Park, vädret är fortfarande toppen här och det blev en grym start på dagen. När jag kom till hotellet stod min Garmin på 16km, inte hade jag trott att det skulle bli så långt idag men i gott sällskap så bara rinner kilometerna iväg. Det här var också premiärtur för mina nya Newton-trainers och dom funkade som förväntat, jättesköna och samma goa känsla som mina gamla.


Vi träffade också på Fred Lebow fast han hade lite stela ben idag, mötet gav mig dock marathon-vibbar från förra året då Fred hälsade mig välkommen i mål på maran. Även om han inte var i form idag så kommer han den 7.e november flytta sig bort till mållinjen på andra sidan parken och gratulera alla marathonlöpare, håll utkik efter honom ni som ska springa!Annars blev det ännu en fullspäckad dag idag, var nere på The High Line Park som är en gammal upphöjd järnväg nere i Meatpacking Distric som man gjort om till en park.


Det var en väldigt mysig och trevlig upplevelse att kunna gå i grönska ovanför den livliga staden och det fanns solstolar och bänkar man kunde sitta och mysa på. Allt helt gratis! :)


Sedan blev det återhämtning ute på Chelsea Brewery i strålande sol, för det är verkligen sommarväder här och jag har gått i shorts fram till 22:00 idag, hur glassigt som helst! Efter mat och dryck blev det en promenad upp längs Hudson River till den här häftiga saken!


Intrepid är ett gammalt hangarfartyg som byggts om till museum och detta stället gillade jag skarpt, min fru gillade det dock inte lika mycket utan gick och shoppade istället medan jag hade "julafton" inne på båten. Jag gillar inte krig men jag älskar alla dessa häftiga flygmaskiner och annat. Det fanns också en ubåt och ett Concorde som jag var inne i vilket även det var riktigt häftigt. Jag skulle kunna skriva mycket om detta besöket men då skulle jag tråka ut er, här är lite bilder istället...

4 kommentarer:

Daniel sa...

Förstår precis vad du menar med Hangarfartyget, riktigt coolt att bara ha varit ombord och sett hur allt ombord funkade. Testade du simulatorn längst in också?

Jag hoppas inte ni missar detta stället som Sara tippsade om när hon var i äpplet: http://www.traningsgladje.se/2010/05/holy-cream/

John sa...

Fred Lebow tycker onekligen att du skall sysselsätta dig med löpning istället för fotografering.. Han verkar kolla bekymrat på tiden som ödslas bort :).

Du verkar leva livet på andra sidan Atlanten och jag unnar dig verkligen varje liten sekund. Hoppas ni får en fortsatt trevlig och inspirerande vistelse!

Jenny sa...

Ni verkar ha en tiktigt skön semester, njut!

Daniel sa...

Daniel - Ahh!! Kul att du också varit där, då vet du vad jag menar ;) Testade aldrig simulatorn, såg häftig ut men har lätt för att bli yr så jag fegade lite ;)
Tyvärr missade vi stället, åker hem imorgon men tack för tipset, såg galet ut med både donut och glass!

John - Han höll på att stirra på tiduret sist också och då har jag ändå tränat hårt sedan förra året ;)...aldrig blir han nöjd!

Jenny - Det är verkligen guld här fast vi åker hem imorgon lagom till att regnet börjar ;) för nu regnar det!