27 okt. 2010

27/10 Tar det som det kommer


Det kändes som jag blivit överkörd av ett tåg när jag vaknade idag och inte hade jag varit ute och festat. Jag var tröttare än när jag gick till sängs och yrseln var åter värre. Hade planerat att köra en lättare löprunda men jag orkade helt enkelt inte utan sparade energin till dom nödvändigaste hushållssysslorna och mitt arbetspass. Den här yrseln börjar verkligen tära på mig och att den dessutom är värre idag känns inte kul. Jag tycker det snurrar och blir värre när jag tittar framåt så det blir mycket stirrande ner i golvet idag då det känns bättre då. Tur att det mesta är grått och regnigt idag så jag missar säkert inget. ;)

När det gäller träningen så får dagsformen avgöra tills det blir bättre med den här skiten, jag planerar inget utan tar dagarna som dom kommer. Det finns heller ingen stress eller press inför lopp och annat just nu vilket är väldigt skönt. Jag hoppas vara tillbaka om några veckor så att kan börja med en mer planerad träning och bygga upp mig i lugn och ro inför nästa år.

Allt är dock inte negativt och det har faktiskt blivit lite träning här. Igår körde jag ett lättare styrkepass på gymmet för att få bort lite stelhet från helgens långlopp. Kroppen är faktiskt riktigt bra rent "mekaniskt" och vristen känns också kanon trots alla feltramp. Jag är förvånad över hur skonsamt det var att springa i terräng då mina ben har varit riktigt fina efter loppet. Trots att det blev hela 50km så brukar jag vara mycket mer sönderslagen i benen efter bara en halvmara, intressant! Något som jag dock haft ont i har varit armar och axlar, tror det beror på att jag spänt mig omedvetet när jag sprang med vätskeryggsäck, mina biceps var inte att leka med efter loppet kan jag säga!

Tycker ändå det ser hoppfullt ut och imorgon blir det återigen dags för nya prover, känns snart som det börjar bli en sjukhusblogg här men jag hoppas slippa detta mycket snart så jag kan börjar skriva om lite roliga pass istället. Gnistan finns där som alltid jag bara väntar på det rätta bränslet!

6 kommentarer:

Easec sa...

Hallå där Daniel!

Det är inte kristallerna i öronen som spökar?

Min moder hade liknande symptom. Jag skrattade först när hon fick diagnosen, men tydligen finns det kristaller i öronen, som ibland kan komma i olag. Finns lite övningar du kan göra med huvudet.

/Mats

Johan Renström sa...

Precis, symptomen verkar misstänkt likt kristallsjuka, med yrsel när du vaknar och vänder dig på morgonen. Jag hade en kompis som fick det, men det gick ganska lätt att fixa med lite vridningar med huvudet så att kristallerna i båggångarna hamnar rätt. Det är i alla fall en rent mekanisk grej och inget farligt.

Annika sa...

En familjemedlem uppträdde konstigt och ostadigt. Ramlade, lades in men frågor utan svar. vi fick tips om att böna och be om Borreliaprov, vilket till slut blev gjort. Tvä män har varit riktigt dåliga av det här och tyckte symptomen var lika. Nu var det tack och lov inte det och efter några veckor var det bra igen men de pratade också om öronen..
Lycka till med hjälpen till god hälsa! Ursäkta dig inte om "sjukhusblogg", jag gissar på att det är många med mig som vill veta hur det är med din hälsa.
Allt gott!
Annika

Anna (Orka mera) sa...

Jobbigt med yrseln! Hoppas det lägger sig snart! Och precis som Annika skriver vill vi ju veta hur det är med dig oavsett om det blir sjukhusblogg eller inte. Så fortsätt gärna rapportera!

Ingmarie sa...

jag har haft virus på balansnerven och det var ungefär så där. Första gången riktigt läskigt för jag åkte karusell hela tiden! Andra gången mer som du beskriver det.Hoppas du snart får klarhet!

Daniel sa...

Mats - Tack för tipset! Har hört talas om dom där kristallerna ;)
Får se hur detta utvecklas och visst kan det säkert vara något sådant här. Yrsel verka ha en massa orsaker, får se vad min läkare säger när allt är utrett men jag ska definitivt fråga henne om kristallerna ifall det inte blir bättre.

Johan - Precis som jag skrev till Mats så skulle det kunna vara detta och det behöver ju inte vara mina låga värden trots allt. Lite lurigt bara med allting på en gång men jag hoppas det ska gå att få rätsida på.

Annika - Borrelia kan vara riktigt märkligt och många av symptomen är väldigt lika MS fast jag har inte haft fästingar eller något så detta ska inte vara någon fara.
Jag ska inte ursäkta mig då och jag kommer uppdatera lite om min status allt eftersom trots att jag helst vill skriva om träning ;)
Ha det riktigt gott själv!

Anna - Tusen tack! Jag fortsätter uppdatera här om min status. Fint med bloggen att man har så många trevliga och kunniga läsare som kan ge input angående detta. Känns bra att få bolla lite tankar och idéer! :)

Ingmarie - Hoppas hoppas! Börjar blir lite rörigt nu men jag hoppas det klarnar snart. :) Jag hade kraftig ysel när jag var riktigt dålig i min MS och jag funderar på om det inte skulle kunna vara gamla symptom/skador som gör sig påminda när mitt system är ur balans. Man hör ofta att vi med MS kan få "pseudo-skov" när allt inte är som det ska och gamla skador gör sig påminda. Får se när jag kört med folsyran ett tag om det blir bättre annars få jag gå vidare. Tror det är bäst att ta en sak i taget?! Får se vad proverna om gluten säger också...