11 nov. 2010

11/11 Sköna skor

Ni minns kanske att jag införskaffade ett par Puma Roadracers i somras då jag tyckte dessa skorna var grymt sköna att springa i. Planen var att ha dom till kvalitetspass och speciellt till löpbandet då jag inte trivs med mina Newtons där. Newtonskorna är ju lite speciella i dämpningen och jag gillar inte riktigt känslan jag får på löpbandet då det blir lite "kaka på kaka" eftersom löpbandet är ganska mjukt, jag får heller inte den där kicken tillbaka i frånskjutet som jag får på asfalten.


Nu har jag kört ganska många pass med mina Puma på bandet och jag gillar dom starkt till detta. Trots att bandet är mjukt så ger dom en grym löpkänsla och det är en ren fröjd att ösa på med dessa mokasinerna. Gymmets löpband är också nyrenoverade och låter knapp när man sätter i fötterna längre, känns riktigt skönt att köra hårt med snabba steg medan bandet bara väser under mig. Ser verkligen fram emot många härliga löpbandspass i vinter. Yey!!! Testa gärna kör med lite lättare och mindre uppbyggda skor när ni tränar på bandet, det ÄR grymt!!!

Träningspasset idag blev lyckat, körde först mycket benstryka tungt och explosivt. Idag märkte jag att jag kunde öka på vikterna ganska mycket och ändå behålla trycket genom alla repsen, kanske ett resultat av senaste veckornas satsning på just styrka och explosivitet? Jag känner mig lite spänstigare till vardags också vilket är ganska häftigt och gör mig glad så att jag "studsar" fram lite när jag går. Härlig känsla!

Efter styrkan blev det ännu ett coaching-pass med mycket backar och fartlek, fokus låg på flyt istället för att pressa och utmana. Det blev trots allt ganska tufft ihop med styrkan, det var svårt att hålla kameran stadigt på rak arm efteråt, måste vara ett bra betyg för passet?! ;)4 kommentarer:

Sara sa...

Det är så härligt att läsa om dina styrkepass - jag är riktigt taggad att köra tung (och snart explosiv) styrka nu!
Dock håller jag mig ifrån löpbandet - för mig är det ett nödvändigt ont, t ex om det skulle vara dm-djup snö eller orkan ute. Jag föredrar "äkta vara" utomhus ;)

Ingmarie sa...

Jaha ja. Då kommer jag alltså snart att köpa ett par sådana där skor jag med för jag verkar ju härma dig. ;-) Men jag håller helt med. Lätta skor på löpbandet är ett måste.Jag har hittat ett par bra Adidas så jag kör med dem ett tag till. :-)

John sa...

Jag har kört tre pass på löpbandet med mina FiveFingers nu. Det är en underbar känsla nu när man har fått en bättre teknik. Vem behöver dämpning!?!

Daniel sa...

Sara - Låter bra! Styrka kan vara riktigt roligt, har man dessutom ett mål med styrkan samt att man märker resultatet blir det ännu bättre. Kör så det ryker!

Ingmarie - Hehe! Kör hårt och försiktigt med dina Adidas!

John - Låter kanon! Har faktiskt funderat på ett par FiveFingers ju bara för att ha till löpbandet. Tror det kan vara bra för att stärka kroppen.