12 nov. 2010

12/11 Weekend i Kävlinge

Tar ut en vilodag idag med all rätt för imorgon ska jag springa dom här ultraintervallerna på 8x10 000m. Känner mig ganska lugn inför faktumet att springa 8mil trots att jag aldrig gjort detta innan och det ska bli väldigt roligt. Håller som bäst på att packa och eftersom jag kör bil dit kommer jag ta med i stort sett allt jag har i träningväg då jag inte riktigt vet vad som väntar.


Jag har flera par skor och kläder att byta med ifall det skulle bli regn och det kan dessutom vara skönt att vara hyffsat fräsch under hela dygnet. En uppblåsbar säng följer också med  tillsammans med en kudde och en filt då jag tänkte få till lite sömn eller något liknande mellan varven. Vi startar första intervallen 06:00 och avslutar den sista 03:00 nästan ett dygn senare så det är nog inte fel att vila lite ;). Det är alltså var tredje timme vi ska springa 10km. Ett par träningshandskar följer också med på ett hörn då jag kommer ha tillgång till ett gym i pauserna, man vet aldrig ;).

När det gäller vilan så funderar jag lite på upplägget av mina intervaller, springer jag riktigt lugnt och fint får jag ju mindre vila mellan pauserna så det är kanske bra att hitta ett lite högre tempo och försöka "flyta" igenom intervallerna, ofta tycker jag också att det är jobbigare att springa lugnt än fort av någon anledning. Får se hur det känns imorgon, trött på slutet kommer jag vara oavsett tempo...

Ni får gärna hänga med här på bloggen under morgondagen och heja på, jag har för avsikt att lägga upp en kort rapport från telefonen efter varje intervall. Lämna gärna lite peppande kommentarer, speciellt framåt kvällen då jag tror det kommer behövas, har inte nog tid att svara men jag kommer vara här inne och läsa. Ni kan också hålla lite koll på ultraintervallernas blogg, vet inte vad som kommer uppdateras där men jag tror nog det kommer dyka upp lite inlägg där också.


Nu ska jag fortsätta att ta det lugnt, är ledig från jobbet idag så det passar perfekt och ikväll blir det hockey för hela slanten. Jag kan skryta med att Malmö har Sveriges bästa fotbollslag men kan tyvärr inte säga det samma om hockeyn. Det är dock gratis ikväll och det ska bjudas på mycket mat och gott att ladda med inför morgondagen så det passar mig perfekt. Oj vad jag ska äta! Hockeyn får bli vad den blir och jag tror Örebro vinner över MIF ikväll...3-5 är mitt tips!

Trevlig helg på er!!!

7 kommentarer:

Jenny sa...

Håller tummarna för dig imorgon! Ska bli kul att följa! Önskar jag bodde lite längre ned i landet så jag kunde vara med!

Staffan sa...

Det där verkar riktigt tufft, försöker föreställa mig hur benen känns inför femte eller sjätte intervallen även om ni vilat mellan.

Håller tummarna för att det går bra och att vädret är med er vilket kan vara skönt om ni ska ut på åtta milrundor!!!

Ingmarie sa...

Spännande! Jag tror det är newtonskorna som gör att det är lättare att kuta snabbt för det ÄR svårare att masa sig fram med dem. ;-) (Har skrivit en liten kort recension om vad jag tycker om dem)Have fun!

Thomas sa...

Spännande!
Jag kommer förbi under dagen och tittar till er:-)

Lycka till!

Thomas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
messan sa...

Tack du snälla...jag har redan tagit den bruna:) Du sa ju det:).
Ha det bäst!
Kram

Daniel sa...

Jenny - Tack! Visst har du en bit ner till Skåne, hoppas du får en skön löparhelg du också!

Staffan - Tack! Vädret ser faktiskt helt ok ut för att vara november. Ska verkligen bli intressant att se hur kroppen fixar detta. Lite okänd mark att utforska och man kommer säkert lära sig mycket om kroppen imorgon ;)

Ingmarie - Jag ska se till att fortsätta med novemberfesten även denna helgen :). Håller med om skorna, dom driver på och det är jobbigt att springa lugnt i dom och då menar jag det VERKLIGEN ;). Har varit inne hos dig och läst, kul att du också trivs så bra i dina. :)

Thomas - KUL!!! Kanske hänger du med på en runda? Jag bjuder på en glögg! :)

Messan - Den bruna var riktigt snygg! Bra val!!! :)
Ha en bra helg!
Kram!