27 dec. 2010

Powerplate och punktering

Då har jag uppgraderat mitt gymkort till ett VIP-kort och har nu tillgång till alla pass samt Powerplate. När det gäller passen så vet jag inte riktigt än vad jag vill testa utan det var mest Powerplaten jag vill komma igång med. Mitt gym erbjuder annars en hel del saker som ni kan se på bilden här, dom erbjuder även idrottsskador så om någon vill ha ett löparknä eller en stressfraktur så är det bara att gå till mitt gym så ordnar dom det ;)


Jag körde ca 30min Powerplate och tyckte jag hittade ganska rätt med övningarna fast det kommer ta lite tid innan jag får in rutinen helt. Jag fick ju en fin genomgång av Ingmarie som jag har som grund och sedan kommer jag nog utöka med lite övningar jag tror kan vara bra att komplettera den vanliga styrketräningen med. Har dock mest tänkt att använda Powerplaten till löparstyrka fast lite armhävningar och annat är också roligt att köra.

 
Testade också lite stretch vilket verkligen gjorde nytta, jag är inte världens smidigaste och stretchen på Powerplaten tror jag kommer göra mig smidigare i löpningen. 30min var definitivt tillräckligt idag och jag var ganska slut efteråt, min ordbehandling här på bloggen vill gärna översätta "Powerplate" till "offerplats" vilket är ganska roligt i sig men fullt så illa var det inte.

Efter 30min och några plomber fattigare på offerplatsen så blev det till att köra 12km benlyft på bandet. Oj vad konstigt det kändes att "springa" efter att ha kört på plattan! Jag var grymt smidig men det kändes som att springa med punktering och spänsten i benen var som bortblåst. Under dom 12km lade jag in trösklar på 6x1000m men jag fick sänka hastigheten på trösklarna pga av punkteringen. Brukar ligga på 15km/h under tröskel men det fick bli 14km/h idag vilket var fullt tillräckligt, jag hade också Ingmaries visdomsord från förra inlägget i baknacken. Viktigt att ta det lugnt nu när jag startar upp igen och det tror jag faktiskt jag gjorde, jag körde hårt och intelligent idag och fick till ett riktigt bra pass!

5 kommentarer:

messan sa...

Du är så duktig!! Det gör mig så gott att läsa här hos dig...fortsätt så:).
Kram och ha en god fortsättning

Thomas sa...

Mycket intressant!
Har läst en del om Powerplate, så det ska bli spännande att höra hur det går!

Daniel sa...

Messan - Tack för du tittar in! Det flyter på bra här nu efter en tids förkylning och än mår jag fint :)
Ta hand om dig!
Kram!

Thomas - Jag kommer köra Powerplate här nu minst 2ggr i veckan med fokus på core, ben och stretch. Det ska bli intressant att se vad det kan göra på löpningen...

Ingmarie sa...

Prova köra tvärtom nästa gång. Löping först och pp + ordentlig stretch på den efter. Du kommer att svettas floder! Man BLIR trött av pp träningen så på det viset är det bra att köra "din" ordning. Du kommer att bli grymt stark. 2ggr/v tror jag dock räcker.

Daniel sa...

Tack för tipsen Ingmarie! Jag avslutade ju med PP när du var nere och hälsade på och jag svettades mer då än denna gången. Stretch känns också rätt att vasluta med så detta ska jag testa. Jag kör på 2ggr i veckan! ;)