28 dec. 2010

Spinner

Idag var det dags att utnyttja mitt nya VIP-kort igen så jag bokade in ett pass med spinning. Har aldrig testa spinning innan så det blev en spännande upplevelse. Jag kom till gymmet i god tid och värmde först upp med lite hederligt muskelbygge där jag under 20min körde tungt med bänkpress samt supersetade biceps och triceps, kort och intensivt alltså!

Gick sedan upp till spinningsalen som jag aldrig satt min fot i trots att jag tränat på gymmet i snart 3år. Hittade en cykel längs in i en hörna för att inte väcka för mycket uppmärksamhet då jag kände mig helt grön på detta. Fick ställt in allt och det kändes rätt direkt när passet drog igång, kanske körde jag lite för lätt i början men jag ville inte öppna för hårt då jag inte riktigt visste vad som väntade.

Efter ca 20min började jag få in flytet samt känslan för motståndet och jäklar vad det gick att ösa på då! Svetten lackade och musiken rockade, instruktören trivdes jag också med och det hela kändes som jag var tillbaka på ett mellanstadiedisco i mörkret bland halvtaskiga lampor som blinkade i takt. Det var länge sedan jag blev så här svettig och detta kommer jag definitivt köra fler gånger. Tyckte också att det var väldigt skonsamt och känslan av att kunna dra på för fullt utan att det känns som något ska gå sönder gillade jag skarp. Det var ju bara att ösa tills mjölksyran sprutade och sedan lite till! Yey!!!

Nyduschad och nöjd efter ännu ett lyckat pass!

7 kommentarer:

Jenny sa...

Spinning "is the shit"! Kul att du hittat spinningen! Jag är lite partisk eftersom jag är instruktör inom spinning, men det är verkligen en kanon träningsform som komplement till löpningen.

Andréa sa...

Roligt att du hittat till spinningen! Det är ett roligt och bra springkomplement!

Ingmarie sa...

Härligt!
Skaffa ett par spinningskor med så ska du få känna på grejer. Stor skillnad när man kan "trycka och dra" hela tiden. :-)

Anna (Orka mera) sa...

Vad roligt att du gillade det på en gång. Annars tar det ofta ett par gånger innan folk fattar tjusningen! Nästa ultraintervaller kan vi ju spinna i pauserna som omväxling till din styrketräning:)

Daniel sa...

Jenny - Förstår att du är partisk..hehe ;) Det känns verkligen som ett fint och skonsamt komplement till löpningen, glad att jag nu kommit igång med detta :)

Andréa - Har ju sett att många av er som springer kör spinning också. Nu förstår jag varför ;)

Ingmarie - Mer prylar är alltid kul och blir känslan dessutom bättre så blir det säkert ett par skor längre fram.

Anna - Jag fastnade direkt! :) Ska vi spinna får det blir på förmiddagen när man känner sig odödlig...hehe, där mitt i natten hade jag aldrig satt mig på en cykel ;)

mikael sa...

Spinning kör jag ungefär en gång i veckan. Det finns hur många olika varianter som helst. Tänker testa spinning-puls nån dag framöver.

Ja det är sjukt hur mycket man svettar under ett spinningpass :)
Men I like it :)

Daniel sa...

Oj! Finns det olika typer av spinning också? Har en del att lära hör jag ;)
Blev också förvånad över hur mycket man kan svettas!