9 jan. 2011

Långpass och tävlingskläder

Veckans långpass fick köras på löpbandet då regnet gjort att "mina" vägar på Söderslätt blivit spolade och var glashala. Nu gillar jag löpbandet så det gjorde inget och jag fick till ett skönt pass på 90min. Det skulle vara medelhårt idag och medelhårt blev det, fick ihop 20km på 90min med lutningen på 1%. Finns inte mycket att säga om passet mer än att det gick lätt och fint hela vägen. Svårt att beskriva löpbandspass på ett inspirerande sätt men jag är nästan alltid inspirerad när jag kör på bandet av någon anledning. Innan i veckan berättade också en av tränarna att det finns patroner med skogsdoft att sätta i fläkten på löpbandet, allt för att göra upplevelsen total! ;)

Jag har nu också satt ihop tävlingskläderna för kommande säsong och så här kommer jag se ut för det mesta.


Kepsen kommer från Headsweats och införskaffades i New York, har redan sprungit mycket i denna och gillar den skarp. Lätt och skön samt håller svetten borta från ansiktet på ett bra sätt!

Tröja och tights kommer från Asics, tightsen har jag kört mycket med under 2010 och dessa är jag grymt nöjd med. Dom ger bra stöd för höften och sitter kanon utan att skava, körde dom bla under Stockholm Marathon utan några som helst problem.Asics har något dom kallar för "Inner Muscle" i en del av deras kläder och dom tar ganska saftigt betalt för denna serien men det är riktigt bra saker, både tröjan och tightsen kommer från denna serien. Tröjan införskaffades igår på rean och jag fick den för halva priset, har kollat på denna innan men 700:- kändes lite väl saftigt, 350:- kändes mer rätt och jag hade dessutom presentkort på 400:- att utnyttja så det var inget snack om saken!


Tröjan med "Inner Muscle" ska bla hjälpa till att trycka ihop skulderbladen så att bröstet öppnas upp och andningen blir lättare, vet inte hur pass bra detta stämmer i verkligheten men det återstår att se.

Kompressionsstrumporna kommer fån CEP och även dessa har jag använd flitigt under 2010 och jag vill verkligen inte vara utan dom under 2011 heller, ett givet val! På fötterna blir det Newton-racers så klart!!! :) Dom har inte många mil kvar i sig men jag har på känn att Newton kommer släppa en ny racer under vårkanten. Kan ju hoppas på att den är svart och vit med guld i sömmarna! ;)

11 kommentarer:

Karin sa...

Härligt!
Ett bra tips också för de som saknar motivation just nu, att se över löpargarderoben och planera tävlingskläder! Själv skulle jag vilja ha något blått och gult inför Rom marathon :-)

Och du CEP är de verkligen värda sitt pris, typ 600pix för ett par strumpor känns ju...? Har du testat andra och jämfört? Är sugen på dem men undrar om de verkligen är värda sitt pris.

Karin sa...

typ denna... http://kampela.e-butiken.se/?cat_id=41&head_id=0

Daniel sa...

Svårt att säga om CEP verkligen är värda dom där pengarna. Dom verkar dock hålla hög kvalitet och jag trivs bra med passformen. Betydligt mer kompression än vad mina gamla x-socks ger. När det gäller effekten kan jag inte säga mycket om, känns svårt att utvärdera?! ;)

Klart du ska köra i blått och gult. Själv hade jag problem att hitta blått och gult inför New York Marathon. Tog sådant där skrivarpapper man kan stryka på kläder och skrev ut några svenska flaggor och satte på linnet istället.
Jag får upp flera kläder på din länk men jag antar att det är det där blå gula linnet du menar ;)

http://kampela.e-butiken.se/?artnr=K67-110

Klart du ska köra på det! Ser snyggt ut!!

Daniel sa...

...såg att linnet finns i herr också, bra att veta!! ;)

Lennart sa...

Hej Daniel!
Att beskriva ett 90 min pass på löpband är nog lite svårt..... :-)

Appropå Karins kommentar ovan finns det en tråd på jogg som du säkert sett som heter något i stil med "när är man en löpare?".

Ett av svaren i tråden lyder "Man är en löpare när man köper ett par kompressionsstrumpor för 600 kr och tycker det är en helt OK investering" :-)

Daniel, du är en löpare!

Sara sa...

Snyggt! Hopas att skorna kommer i guld/svart/vit :) Själv matchade jag snyggt förra året i MAIs svart/vit/gröna tävlingskläder, grön sporttopp och DS Trainers i grönt. Nu har jag två par turkosa skor, det skär ju sig lite mot det gröna. Dock såg jag att Öresund FK, hopslagingen av Heleneholm, Pallas och Finish, kanske skulle ha turkosa linnen. Kanske ska byta klubb så att jag matchar i år också.... ;)

Daniel sa...

Lennart - haha! Hade missat det, är sällan inne på löpar-forum. Det var ett klockrent svar!! :))

Sara - Att byta klubb efter färg var något nytt! haha!! :))
Du verkar ha fastnat för dina Karhu! Måste kolla in dom vid tillfälle!

Staffan sa...

Snyggt! Hur mycket fick du ge för tightsen på RS? Vet man att det är bra grejer kan man motivera sig till att handla även om det är lite tyg för pengarna!

LOPARJANNE sa...

Bra, då kommer jag att känna igen dig i sommar... Själv blev jag löpare för 600:- i december 2009 då jag införskaffade mina CEP :) Visst är de värda sitt pris om man slår ut det i km!

Sara sa...

Ja, jag gillar dem. Jag har ju lite missbildade fötter och har svårt att hitta fötter som stöder upp min ovanligt höga hålfot. Mina Karhu ger mig tillräckligt med stöd, utan att vara tunga och klumpiga och jag tror nog att de får upp mig lite mer på framfoten, så som "reklamen" säger. Jag är dock inte så bevandrad bland skor, kan vara inbillning :)Jag använder mina Karhu för mängdträning. De som är lättare och mer för tävling passade inte mina fötter alls.

Daniel sa...

Staffan - Jag köpte tightsen på RS i våras och tror dom kostade 700:- som tröjan. Testade 4 olika tights men Asics var klart skönast, såg sedan att dom också var dom dyraste ;). Fast jag är nöjd med mitt köp!

Janne - En till riktig löpare! Härligt! ;) Tror också man får många kilometer för pengarna då kvalitén är hög.

Sara - Det är ju en djungel med skor men kul om du har hittat något som passar! :) Jag kollade lite på den lättare modellen, det är väl den som heter "The Racer"? men jag tyckte den verkade väldigt styv och hård...fast man måste nog springa i den för att kunna utvärdera ;)