7 jan. 2011

Medan man väntar

Det var upp i ottan för att lägga nya sulor på bilen hos min bilmekaniker men inte tänkte jag sitta och vänta medan jobbet utfördes. Min bilmekaniker ligger ca 3km från mitt gym så det fick bli en promenad dit för ett skönt morgonpass, något som brukar vara tufft för mig som absolut inte är någon morgonmänniska.

När jag kom dit så pass tidigt kändes det nästan som ett nytt gym för det "vanliga" folket som brukar träna där var utbytt mot ett gäng glada pensionärer som gick och myste med kaffekoppar. Kul inslag och det var en helt annan stämning än vad det brukar, det pratades högt och ljudligt om vem som egentligen var starkast och man löste också en del tekniska problem som om det ska vara symaskinsolja eller "gåsafitt" för att bästa smörja upp en gnisslande träningsmaskin.

Själv körde jag först tungt för armar, rygg och bröst innan jag gick upp på löpbandet. Ville inte springa i snö en dag till och när jag ändå var på gymmet passade bandet bra. Det skulle bara vara ett lugnt pass idag med fokus på flyt och teknik, det sköna flytet hittade jag vid 12km/h med 1% lutning och höll detta under 10km. Kroppen var pigg trots tidig morgon och jag satte iPoden på att blanda all musik jag hade i den, det blev allt från Kent till Iron Maiden i en skön blandning.När det gäller Run To The Hills så har jag märkt att denna är väldigt populär bland löpare och jag kör den ofta själv. Starkaste minnet är nog när jag hörde den från en av funktionärerna under sista nattrundan på Kävlinge Ultraintervaller, dom hade satt musikspelare bak på pakethållarna och cyklade runt och peppade oss under "finalen". Efter att ha sprungit i nästan ett helt dygn så satt denna låten som ett smäck på avslutningen! Synd att Clive Burr som spelar trummor på detta albumet inte är med i bandet längre, han har ms och sitter idag i rullstol, detta gör också att just denna låten blir lite extra laddad när jag hör den. Grym låt att springa till helt enkelt!!!


Avslutade sedan passet med lite Powerplate där jag körde coreövningar följt av välbehövlig stretch. Det var verkligen kanon att köra Powerplate efter och inte före passet som jag testat en gång innan, man blir så mör och fin i kroppen efteråt! Varvade sedan ner med 3km promenad för att hämta bilen igen och nu hade också solen tittat fram så det var riktigt mysigt och jag fick en perfekt start på dagen!

9 kommentarer:

anneliten sa...

Jag gissar att bilen var klar när du kom tillbaka - den träningen måste tagit en stund...

Daniel sa...

Jag sa åt dom att don hade nästan 3 timmar på sig med bilen och den var klar när jag kom tillbaka ;)

Karin sa...

Du tränar imponerande hårt! Du är därtill riktigt bra på att alternativ träna... bra jobbat!

Sofie RW sa...

Bra pass, och förstår (nästan) att du valde löpbandet. Iron Maiden är verkligen bra löparmusik, om man nu vill ha musik när man springer. Bara av att läsa om när ni fick höra låter under natten gör att man ryser lite sådär av mysigt.

Ingmarie sa...

Vilken start! Och vilken enorm lyx att ha ALLT på ett och samma ställe! Ja utom bassängen då...;-)

Daniel sa...

Karin - Visst kör jag ganska hårt och precis som du säger försöker jag köra omväxlande, fast idag har jag vilodag ;)

Sofie - Du får komma ner och springa ultraintervallerna nästa år. Det var verkligen grymt och jag tror det hade passat dig som handen i handsken ;)

Ingmarie - Det är verkligen kanon att ha allt på samma ställe, kan inte förstå och jag "missat" den här maskinen under så lång tid? ;)

Piratfarsan sa...

Maiden mina husgudar :-)
Jag kan tipsa om att köra hela Piece of Mind plattan från början till slut, grym löparmusik..

Daniel sa...

Tack för tipset! Det SKA jag göra!!! :)

\,,/ \,,/

Piratfarsan sa...

Bra det! :-)