6 jan. 2011

Stege i snö

Idag körde jag ett av mina absoluta favoritpass, det är en stege som Therese tipsade om i somras, den är både rolig och tuff och det är alltid med skräckblandad förtjusning jag kör denna, ni som är intresserade av upplägget kan läsa mer i detta inlägget.


Att stegen dessutom skulle köras i snö för dagen såg jag som en riktig utmaning och det blev precis sådär tufft som det alltid är. Jag var ensam ute på ett vitt och blåsig Söderslätt och kände mig stentuff när jag drog igång efter uppvärmningen. Första femmorna gick bra men sedan kom kraftig vind och dessutom dimma så det var svårt att se när allt blev helt vitt. Trummade på så gott det gick men det gick nästan inte att öka tempot efterhand som intervallerna blev kortare och det kändes som jag bara trampade vatten, pulsen däremot satt där den skulle så passet gav bra ändå.

När jag kom ner på 2:orna hade jag krampkänning på baksidorna av benen men som tur var fick jag vind i ryggen på dom sista 1:orna,  fick loss benen och kunde verkligen få känna på fart dom två sista intervallerna. Total distans för passet blev 14km inkl joggvilan och som alltid efter denna stegen var jag grymt nöjd, man får alltid utmana sig på detta passet och tuffa förhållanden bygger verkligen pannben!

Dagens tider, intervallerna i röda ramen, joggvilan är bortsorterad:


Efter passet testade jag en spenatdrink med apelsin och lime som Katarina tipsade om. Jag är egentligen ingen "Popeye" utan mer en Bamse som gillar söta saker som dunderhonung efter avslutat pass. Måste dock säga att limen räddade det hela och det smakade riktigt gott och frisk, passade kanon efter passet och jag tror kroppen tackade och tog emot. Denna kommer jag köra fler gånger, tack för tipset!

Färgen matchade mina gröna "snöskor"! :)

3 kommentarer:

Katarina M-I sa...

Bra jobbat i snön!

...och limen är ett riktigt lyft för Popeye-smoothien:)

Thomas sa...

Låter som ett gött pass!
Måste ta och prova den där Smoothien! :-)

Daniel sa...

Katarina - Gröna hissen har fått en ny innebörd! ;)

Thomas - Det var ett GRYMT pass! :)
Klart du ska testa smoothien!