1 jan. 2011

Vilket år!


Då var det dags att summera träningsåret 2010...

2010 blev ett grymt år för mig och det har verkligen varit fullt ös från början till slut, 16st tävlingar har det blivit plus en massa andra trevliga löparminnen. Jag har lyckats hålla mig förhållandevis skadefri och kunnat träna fullt ut hela året, ingen av tävlingarna har jag heller behövt ställa in pga av sjukdomar och annan skit vilket har varit väldigt skönt. Resultaten har också kommit och jag har verkligen fått utdelning på all träning, på milen har jag förbättrat mig från 41:49 till 37:52, på halvmaran har jag gått från 1:33:08 till 1:25:09 och på marathon har jag förbättrat mig med över 26min där 3:38 och blivit 3:12.

Här är lite utvalda höjdpunkter från året:

Heleneholms Halvmarathon


Året rivstartade med en halvmara där jag fick utdelning för vinterträningen med råge. Sub90 på halvmaran och sub40 på milen var ett av årets stora mål och båda mosade jag i en och samma tävling utan problem. Jag var fast bestämd att fixa sub90 och kom in på 1:26:13 vilket blev ett pers med över 7min. Kändes smått overkligt och det gav en skön kick för träningen under resten av säsongen för träning ger resultat!!!

Änglamilen

 
Helgen före Stockholm Marathon var det dags att köra snabbdistans i form av tävling för att få fart på benen. Hittade en liten tävling i Ängelholm som skulle visa sig vara en ganska stor tävling med många startande. Åkte upp utan några förväntningar med planen att bara ge järnet och se vad som hände. Jag laddade hårt och kroppen var grym, blev 3:a bland dom 500 i motionsklassen och fixade ett nytt pers på 10km. Tiden 37:52 skulle visa sig hålla hela året ut trots att jag gjorde många försök att slå den. Det där var helt rätt dag att springa, hoppas på många sådana här dagar under 2011!

Stockholm Marathon 


Årets stora satsning som höll på att knäcka mig helt och om Änglamilen träffade rätt dag så var nog detta fel dag att springa. Jag hade ett alldeles för tufft lopp hela vägen och var riktigt nära att bryta, någon galen envishet gjorde att jag tog mig igenom loppet med det satte sina spår under fler veckor efteråt. Tiden 3:38 från New York Marathon 7 månader innan slog jag med hela 26min och fixade sub 3:15 som var ett av årets stora mål. Jag var grymt nöjd och är riktigt glad idag över att jag aldrig bröt loppet, trots fint pers så värderar jag ändå prestationen i New York högre. Jag hoppas kunna ta revansch på Stockholm någon gång i framtiden och framför allt det där förbannade Gärdet!

Lidingöloppet


Lidingöloppet blev årets andra stora satsning med siktet inställt på sub 2:15 och silvermedalj. Jag fick till ett riktigt bra lopp med det räckte inte hela vägen. Detta blev också det enda uppsatta målet som jag "misslyckades" med under året men det kommer fler tillfällen, den där silvermedaljen ska bli min en vacker dag. Återigen visade det sig att träning ger resultat, tiden från 2009 på 2:41:04 krossades och jag kom in på 2:18:38. Det är svårt att vara missnöjd då och en grym spurt på slutet gav ett skönt löparminne som jag kan leva på länge!

Staten Island Half Marathon


Jag trivs verkligen som fisken i vattnet i New York och det skulle också visa sig på årets sista halvmara. Hade inte laddat något speciellt för detta loppet men jag visste att jag var i bra form från träningen till Lidingöloppet. Fick till ett perfekt lopp och var stark hela vägen trots en väldigt kuperad bana, det här var verkligen löpning när den är som bäst, det blev också nytt pers på 1:25:09 och jag blev 109:a av dom ca 4000 löparna. Jag tar med mig massvis med inspiration från detta loppet med mig nu under 2011 där jag kommer sikta på sub1:23 redan i april för att än en gång kunna springa i New York. Sub 1:23 ska räcka för att kvala in till New York Marathon 2012 och jag längtar efter att få springa i New York igen!

Kävlinge Ultraintervaller

 Bild lånad från Kävlinge Ultraintervaller

Från New York till Kävlinge och ultraintervaller, en av årets absoluta höjdpunkter. För mig som är tävlingsmänniska var det riktigt skönt att bara slappna av och springa med likasinnade under ett helt dygn. Det blev ett galet dygn med många härliga minnen och jag längtar redan till reprisen. Än en gång vill jag tacka alla inblandade för detta fina arrangemang med extra allt!

Möten


Under 2010 har jag också lärt känna en massa inspirerande personer genom löpningen och bloggen vilket har kryddat året extra. Listan är lång och jag skulle kunna skriva massor om detta men nöjer mig med att tacka alla för ett grymt år och hoppas på många återseenden under 2011. Nu börjar ett nytt fräscht år med nya utmaningar och äventyr, jag är redo!

5 kommentarer:

Sara sa...

Du har verkligen haft ett kanonår, och jag är säker på att 2011 kommer att följa i 2010s fotspår! Grattis till igår igen och gott nytt!

Anna (Orka mera) sa...

Vilket fantastiskt år du har haft! Hoppas på ett lika härligt 2011 med massor av roliga utmaningar. Finns Kävlinge kvar på kartan så finns också Kävlinge Ultrainervaller - var så säker!

Ingmarie sa...

Mamma Mia vilket år!Och jag tror detta bara är början... Hag är oerhört glad och tacksam som får ha dig som vän. Tack Daniel!

Andrej sa...

Vilket år. Vilka personliga mål du nått. Jag är imponerad av löparkungar (och drottningar)! Det skall bli kul att följa dina äventyr 2011!!

Daniel sa...

Sara - Tack! Året kunde verkligen inte blivit mer lyckat och det kommer bli svårt att toppa detta under 2011 fast jag tror det finns mer i mig :)

Anna - Låter bra! Ser redan fram emot intervallerna! :)

Ingmarie - Detsamma! Det var så trevligt i New York bara för att nämna något ;)... och vi ses igen! :)

Andrej - Roligt att du hänger med under 2011, tror även detta året kommer bli kanon!