2 jan. 2011

Fin start på träningsåret

 
Då var första passen för året avklarade och det blev en riktigt bra start. Började dagen på gymmet med 30min Powerplate och sedan 40min "vanlig" styrka på det. Mycket fokus på rygg och ben där det blev explosivt och tungt för benen, på Powerplaten blev det mest coreövningar som satt där dom skulle. Hade fint tryck i kroppen hela vägen och jag var nöjd med mitt pass.


Framåt kvällen blev det en halvmara medan solen gick ner över Söderslätt, fokus för passet skulle ligga på tempo och teknik. Pressa "lagom" med lätta steg utan säcka ihop trots lite halt underlag, det blir lätt att blicken faller och att man tappar hållningen nu när det är halt. Bättre att ha blicken långt fram och öva på att bara titta ner med ögonen då och då utan att använda huvudet. Tycker också det blir mindre halt med blicken långt bort men det krävs lite mod innan man fått in känslan.


För hållningens skull valde jag en av mina tuffare rundor med mycket backar då det är lättare att hålla tekniken uppför, tycker också det är roligt med lite variation på långpassen som annars lätt blir tråkiga. Kilometertiderna blev lite ojämna vilket berodde dels på underlaget och dels på backarna naturligtvis, underlaget var helt ok med ganska mycket barmark men då och då var det vita vägar med mycket is så det gällde att se upp. Hög kadens med blicken långt fram löste problemet utan att det blev obehagligt, kändes lite som löpskolning med hälkick!

Långpasset blev att av mina bästa på länge och det var stark löpning hela vägen trots låga energidepåer som jag tömde på förmiddagens styrka, jag fyllde heller inte på med något under passet. Trodde att det skulle bli riktigt tufft men det gick förvånansvärt lätt och jag fick till en kanonstart på året!

Dagens tider:


5 kommentarer:

Adam Crona sa...

Oj Oj Oj, en sådan tid kam jag bara drömma om, men jag kämpar på för att kanske nå den tiden inom ett par år =) jäkla bra med det underlaget också. Bra jobbat!

Lennart sa...

Det är så roligt att se när det går bra!!!! Vi verkar vara flera som har fått en jättebra start på året. Kanonkul!

Var får du alla dina fina bilder ifrån? Jag har lagt märke till att du ofta har jättebra bilder.

MVH

Ingmarie sa...

Oj oj oj! I say no more. :-)

messan sa...

Gott Nytt År Daniel!! Det här kommer bli ett bra År för oss!! Ett ännu bättre år.

Här kör jag powerwalk för fullt....sparar joggandet till dig;)
Kram

Daniel sa...

Adam - Tack! Lite tusingar så kommer du bli ännu grymmare på halvmaran! ;)

Lennart - Det är verkligen toppen när det flyter på och man slipper sjukdomar och skador. Skulle skruva upp träningen lite under julen men det får bli lite hårdare nu istället ;)
Kul att du gillar bilderna, tar dom själv med självutlösaren på iPhonen. Bilden med solen är från dagens fina pass :) Annars brukar min fru och föräldrar ta foton när jag tävlar, jobbigt att rigga upp med självutlösaren då...hehe ;)

Ingmarie - Hade mycket energi i kroppen som jag ville få ut innan morgondagen för imorgon är det VILODAG! :)

Messan - Detsamma till dig! Vi får verkligen hoppas att även 2011 blir ett bra och skovfritt år.
Heja dig med powerwalken, fin träning!!!
Kram!