26 feb. 2011

Löpskolning och styrka


Idag träffade jag Sara, Åsa och Kristina för löpskolning och styrka på Atleticum i Malmö. Vi värmde först upp utomhus innan vi gick i n i värmen igen och nu var det Sara som höll i taktpinnen. Vi körde en massa löpskolning och sedan styrka på det och det blev ett riktigt fint pass, allt som allt höll vi på i 2½ timme! Själv hade jag inte sprungit på 3 dagar så jag var sugen på att avsluta med lite korta intervaller också men när passet väl var slut var även min kropp slut. Ett bra betyg för passet!

Här är några bilder från passet lånade av Sara

Sprätthopp!

"Kamelen", riktigt jobbig övning!

och Sara såg så här pigg ut efter passet! I say no more....

Själv känner jag mig ofta tung när jag gör många av dom här övningarna och jag blir väldigt varse på alla svagheter jag har och vad jag måste träna upp. Mitt svaga vänsterben som jag haft problem med senaste tiden märks tydligt men det höll ändå fint idag och jag tror några extra dagars vila gjort susen. Trots diverse övningar och stegringlopp under dagen märkte jag ingenting och nu efteråt känns det också bra. 

Det är bara att fortsätta träna på så är snart högerbenet 100% igen, det är jag övertygad om. Att jag känner mig tung får jag skylla mig själv för då jag egentligen kör för mycket stryka som inte gynnar löpningen men jag gillar ha en stark kropp. Känner mig trygg med detta och vill ha lite att ta av ifall jag skulle hamna på sjukhus igen. Då tappar man fort muskler och styrka vill jag lova!

                                                                    Foto: Sara

En lyckad träningsdag avslutades som vanligt med mycket mat och det blev en god buffé på Vegegården där min fru och en vän också mötte upp. Som vanligt satt vi länge och åt tills vi nästan sprack! Tack för en trevlig dag alla som var med och tack Sara för bra ännu ett bra pass!

12 kommentarer:

Andréa sa...

det ser riktigt roligt ut! känns lite proffsigt att köra på inomhusbanor ;)

Jesper Scheutz sa...

Ser grymt trevligt ut, hoppas söndagen blir minst lika bra.

Peace Love och Löparskor!

Thomas sa...

Ja, det ser ut som att Sara drillade er ordentligt :-)

Adam Crona sa...

Kamelen? vad går den övningen ut på?

Helena sa...

Ja kamelen, vad är det :-D

Härlig lördag låter och ser det ut som!

Ingmarie sa...

Vilken HÄRLIG dag! Helt i min smak! :-)

Anna (Orka mera) sa...

Plågsamt att se vad man missade :) Verkar hur kul som helst!!!

Sara sa...

Tusen tack för igår, Daniel!

Till Adam och Helena: I Kamelen utgår man från plankposition, och lyfter upp sig till armhävningsposition, en arm i taget,sen ner i planka igen - och så håller man på så ett tag. En jättebra övning för överkroppen, axlar och armar får jobba när man går upp och ner, samtidigt som bålen får sitt genom att hållas rak och stabil.

Andrej sa...

Hehehe! Kamelen brukar jag i olika varianter plåga mina träningskompisar med. Den är oändligt jobbig i rätt dos. Grattis till ett lyckat pass!!

Daniel sa...

Andréa - Visst kändes det proffsigt att köra på bana. Första gången för mig! :)

Jesper - Det är verkligen roligt och bra att köra sådant här i grupp. Vädret är inget bra idag men söndag ska nog bli lyckad den med. Ha själv en bra fortsättning på helgen.

Thomas - Hon är duktig och pedagogisk när det gäller sådant här. Bra att ha någon som kan se när man gör övningarna också och rätta till småfel ;)

Adam - Kolla Saras kommentar! En riktigt bra övning!

Helena - Du får hänga på någon gång! :) Kolla Saras kommentar angående "Kamelen".

Anna - Det går fler tåg!

Sara - Tack själv! Känner av träningsvärk idag på helt rätt ställen! :)

Daniel sa...

Andrej - Då vet du vad det handlar om! :) Det känns som den tog bra långt upp i magen och det gör lite ont att skratta idag :))) Aj aj!

Daniel sa...

Ingmarie - Det här hade du gillat! :)