18 feb. 2011

Min fredag


Mitt skiftarbete gör att jag är ledig varannan fredag och denna dagen försöker jag alltid att hålla helt "öppen" så jag kan göra precis vad jag vill. Jag kan ta sovmorgon och äta lång frukost om jag känner för det eller så går jag  kanske upp tidigt och tränar och bara myser på eftermiddagen samt fixa lite inför helgen. Riktigt lyxigt att ha det såhär!

Idag blev det båda sovmorgon följt av lång frukost och sedan träning på det. Jag hade all tid i världen och körde ett långt pass på gymmet. Gick igenom dom muskelgrupper jag inte tränade igår så det blev rygg,axlar,bröst och armar. Körde igenom allt grundligt under hela 80min utan snack och bara fokus på träning. Ett riktigt grymt pass och jag förväntar mig inget annat än träningsvärk imorgon!

Sedan blev det 14km fartlek på löpbandet och det är ett pass jag verkligen gillar. Jag hade för dagen gjort en spellista där jag blandade lugna låtar med lite mer snabba och styrde tempot efter låtarna, riktigt roligt att träna på detta viset!

Jag körde bandet konstant på 1% lutning och hade 13km/h som "base-pace" där jag sedan ökade tempo efter låtarnas intensitet. Det var en ren fröjd att springa! Benen var som trumpinnar och gick av sig själv trots senaste tidens skavanker. Sista fartökningen körde jag som en progressiv intervall där jag bara ökade och ökade desto intensivare låten blev. Det brände skönt i kroppen, andan hamnade långt upp i bröstet och det var en ren befrielse när låten tog slut. Om ni undrar vad jag sprang till  så var det ledmotivet till SAW III, en sjukt stressande låt som bara blir värre och värre, testa gärna! ;)Varvade sedan ner till Don´t Stand So Close To Me med The Police medan tjejen på löpbandet bredvid gav mig konstiga blickar, vet inte varför? Avlutade sedan med en skön stretch för mina ben och det här var nog ett av dom bästa passen på ett bra tag!


4 kommentarer:

Andrej sa...

Häftig låt - kan tänka mig att sno den till ett tyngre styrkepass med TRX!

Ingmarie sa...

Grym låt! Men jag skulle troligtvis få en hjärtinfarkt om jag skulle köra till den låten! ;-)

Piratfarsan sa...

Lät som ett riktigt skönt pass. Låten var ju sådär, tänkte först att det såg ut som Marilyn Manson men det var det ju inte :-)

Daniel sa...

Andrej - Kör den som avslutning! ;)

Ingmarie - tror inte du behöver någon musik för att få fart på benen ;)

Piratfarsan - Kunde har varit! ;)