17 feb. 2011

OväsenDet var ett fruktansvärt oväsen på gymmet idag, pensionärerna som tränar på dagtid diggar verkligen Guldkanalen och kärleksballaderna sprutar ur högtalarna så man få ducka. Jag gjorde vad jag skulle och körde igenom benen tungt och explosivt, sedan några hundra amrhävningar fördelat på fem set innan jag körde igenom benen ännu en gång. Flydde sedan in till Powerplate-rummet där jag körde core och stretch, här slapp jag också det värsta oväsendet vilket var skönt.

Jag måste lägga mycket fokus på mina ben nu, även om dom är bättre än förra veckan så är det ändå inte riktigt bra med dom. Högerbenet är svagt och jag får gå ner nästan 10kg när jag kör hamstring-curls jämfört med vänsterbenet. Måste få ordning på denna balansen för att undvika skador i löpningen!


Nerven i vänsterbenet forstätter att jävlas och när jag kör utfall med rotation känns det som det slår ner en blix vilket är obehagligt. Jag är dock väldigt tacksam att jag inte känner av detta i löpningen för då hade jag fått lägga ner tills det blir bättre. Om någon är intresserad av det här med nerver så är det denna nerven som spökar.

Jag har fått tips och övningar av mina naprapat som jag kommer köra nu framöver. Detta verkar inte vara något man vilar bort och jag hoppas övningarna ska göra nytta. En av övningarna involverar en stövelknekt, inte trodde jag att jag skulle få nytta av denna när jag slöjdade i mellanstadiet!


Det låter kanske som det är illa med mig med det känns ändå riktigt bra, är pigg i kroppen och löpningen under veckan har gått kanon så det kommer bli bra detta. Dagens pass blev också väldigt lyckat oljud till trots och imorgon ska det springas igen!

9 kommentarer:

Lennart sa...

Hej!
Bortsett från det där med nerven så är det kul att se att träningen känns bra!

Kul också att pensionärerna tar för sig som de gör :-)

MVH

Daniel sa...

Det är bra krut i dom där och det är dom som bestämmer under dagtid. Jag vågar inte gå emot dom ;)
Hoppas på att nerven snart är ett minne blott! :)

Jesper Scheutz sa...

Skönt att du har en kunnig naprapat som hjälper dig med övningar.

På min kurs gick vi igenom just det området i veckan med problemen kring kring lig. inguinale iliopsoas på vältränade personer. Skönt i alla fall att du inte känner av den när du springer, men förstår kan vara nog kämpigt med obalans ändå. En tröst i kråksången är att det området finns det mycket erfarenhet omkring när det gäller rehab.

Ta nu hand om den där 'trötta' hamstring muskeln, så ska jag ta hand om mina gluteus och adduktorerna på min vänster sida som sladdar lite.

Peace Love och Löparskor!

anneliten sa...

Jag vill också ha ett power plate-rum! Hoppas nerven fattar att den ska hålla sig i skinnet. Är den klämd av alltför starka muskler? Jespers kommentar antyder det... Jag har själv haft löparinducerad falsk ischias, men det är ju en annan nerv som kläms då.

Ingmarie sa...

Prova att köra övningarna på Powerplaten!

Daniel sa...

Jesper - Du har allt bra koll på läget! ;) Mycket av detta är rena grekiskan för mig men man lär sig mycket om kroppen som löpare, alltid är det något som spökar ;) Bra att det finns lösningar och jag ska läsa på lite bättre om detta området så att jag kan förstå min kropp lite bättre. Förhoppningsvis ska jag få ordning på detta. Tack för din kommentar!

Anneli - Det är verkligen lyxigt med ett "eget" powerplate-rum på gymmet. Nästan ingen använder den heller så den är alltid ledig :)
Nerven klämmer när jag stretchar ut höftböjaren och när jag dessutom gör det med rotation så klämmer det ännu jävligare och det "blixtrar". I "viloläge" har jag konstant känselbortfall på utsidan/framsida av låret på en yta stor som en handflata på samma ställe som det blixtrar. Eftersom det är känselbortfall undrar jag också om det kan vara min sjukdom med jag tror nog ändå det är något annat. Min naprapat skulle höra sig för lite mer och vi ska följa upp det om någon vecka. Tills dess ska jag se om lite övningar kan hjälpa. Oj vilket långt svar! ;)

Ingmarie - Jag samtalade med min naprapat efter att jag skrivit detta inlägget och han tyckte också jag skulle testa med plattan ;) och visst ska jag göra det! :)

John sa...

Tråkigt med den där nerven! Om det gör ont när du kör utfall med rotation så föreslår jag så klart att du inte kör utfall med rotation. Jag tror kanske det är lite Yoga du behöver :)

h-man sa...

"...några hundra amrhävningar fördelat på fem set..."
Blir nyfiken. Hur många blir det totalt och fördelat på antal set. Känner själv att min armhävningsutveckling fullständigt stagnerat...

Daniel sa...

John - Jag ska iaf inte köra "fullt ut" så att det gör ont men ändå försöka ligga "på gränsen" och se om jag kan få bort det på något sätt. Utfall med rotation får vänta ;), yoga har jag aldrig testat men kommer säkert göra det någon gång.

h-man - Jag kör 100-Pushups utmaningen i iPhonen och denna gången blev det ca 35+39+39+28+60 med 90sek vila mellan varje. Har du ingen "app" kan du hitta info och fixa program gratis här så kommer du igång ;)

http://www.100armhavningar.se/